View Single Post
Old 03-04-2001, 12:59 AM
David C Klasse's Avatar
David C Klasse David C Klasse is offline
CheFrac is Back!
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
I just tonight began to wonder if what I'm about to describe is out of the ordinary.
I unlocked my car via remote, doors unlocked, and the vacuum pump continued going for another good 5 seconds. The vacuum pump always stays on after the doors unlock/lock. I was beginning to wonder if this could be due to my vacuum leak in the unlocking air line (there are two, one unlocking/one locking in each door, correct?). My left rear door never unlocks like the others. It will hiss air and then a few seconds later will pop up, if at all. But it locks fine every time.
So what I'm asking.... Is my vacuum pump trying to equalize pressure or something from the leak in the line in the door? And if so, how should I solve this problem? I don't know how to get smoke into the system. Should I remove the door panel and possibly blow smoke at the area where it leaks to determine the exact location?
Thanks guys.
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote