Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Car Audio and Multimedia

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-15-2019, 11:20 AM
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Radio writing "WAIT"

Can anybody help to resolve the issue of my radio on my ML 320 1999 model.
The radio has been writing Wait for over two weeks now after I have switch on the ignition to 2 for over 2hrs and I drive 3 - 5hrs a day non stop but the code option will not display.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2019, 11:54 AM
Diseasel300's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2016
Location: Texas Hill Country
Posts: 4,650
Usually means the wrong code has been entered too many times. You may need to visit the dealer to have the radio reset.
__________________
'11 Honda Accord EX - "The Daily" 64K
'83 500SL Euro - "The Money Pit" 116K
'91 350SD - "The Diseasel Jr." 168K
'86 300SDL - "The Diseasel" 189K (Totaled 1/31/19)
The Diseasel Thread - Everything You Didn't Know You Wanted To Know
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2019, 12:05 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,587
The dealer can't reset a locked up radio. Try removing (hard reset) the radio for a few minutes and see if it goes back to CODE when it's re-connected........
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2019, 12:30 PM
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Radio writing WAIT

Quote:
Originally Posted by Diseasel300 View Post
Usually means the wrong code has been entered too many times. You may need to visit the dealer to have the radio reset.
The truth of the matter is that I haven't enter any code at all
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2019, 12:32 PM
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
This has been done several time with no effect.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-16-2019, 07:27 AM
jay_bob's Avatar
Control Freak
 
Join Date: Oct 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 3,427
I thought I read somewhere on these older Beckers that the WAIT meant you had to power up for 24 hours continuously. You may be able to pull it and send it in to Becker in NJ and see if they can get it to reset.

Alternatively you could try pulling it and bench powering it up for 24 hours, if that gets you back to Code, then you should be able to get the code from the dealer if you can prove you own the car.
__________________
The OM 642/722.9 powered family
2014 ML350 Bluetec (wife's DD)
2013 E350 Bluetec (my DD)
2008 ML320 CDI (Older sonís DD)
2008 E320 Bluetec (Younger son's DD)

1998 E300DT sold to TimFreeh
1987 300TD sold to vstech
----------
gone but living on
1983 240D (body to greazzer, engine to t walgamuth)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page