Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Car Audio and Multimedia

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-20-2003, 03:09 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Richmond, BC
Posts: 374
Question Europa Becker Radio AM not working??? Help!!!!!

Anyone can let me know what problem cause AM channel not working??? Any web site teach people to fix it??? Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2003, 10:31 PM
Cleeve's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakeside, Ca.
Posts: 350
AM bad

Hi jeff-abalone,

Tuner problems are always tricky on repair because it can be many things that can cause a silent AM. First off, do you hear any sound from the AM (background noise)? There are no schools that teach you how to repair radios only. Only full Electronics courses that are available in a lot of areas and at varying costs. The common problems I have found with the Europa are capacitors and RF/IF transistors. Which ones would be too difficult to identify. Having it serviced would be simpler and more productive of your time. If you need me to do so then please contact me directly.

Cleeve Morrison
La Jolla Audio Repair

www.lajollaaudiorepair.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-22-2003, 01:51 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Richmond, BC
Posts: 374
Re: AM bad

Quote:
Originally posted by Cleeve
Hi jeff-abalone,

Tuner problems are always tricky on repair because it can be many things that can cause a silent AM. First off, do you hear any sound from the AM (background noise)? There are no schools that teach you how to repair radios only. Only full Electronics courses that are available in a lot of areas and at varying costs. The common problems I have found with the Europa are capacitors and RF/IF transistors. Which ones would be too difficult to identify. Having it serviced would be simpler and more productive of your time. If you need me to do so then please contact me directly.

Cleeve Morrison
La Jolla Audio Repair

www.lajollaaudiorepair.com
Cleeve:
Thanks your help. I fixed it yesterday. It is tuner problem. Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 04-23-2003, 10:01 AM
SPIKES's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: CORAL SPRINGS FL
Posts: 101
HI JEFF
i have a 1997 e320 and the am is not working. tried another unit and it works.

how did you fix yours. mine scans for stations but nothing( as though the aerial is not plugged in)

ALSO i find my volume control is erratic. sometimes you just click it 1 or 2 and it responds and other times you have to turn the dial a lot. disconnected the speed sensor for volume control but still the same.

THANKS
Reply With Quote
  #5  
Old 04-24-2003, 05:56 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Richmond, BC
Posts: 374
My one is 1970's becker radio.

It should big different for 1997 E320 radio. No idea. Sorry
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page