Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-2005, 07:14 PM
jacrouch's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 195
car won't start; sputters briefly then cuts off (ran out of diesel)

i recently posted a thread about how a car audio professional drilled a hole in my fuel tank by mistake. well, i ran out of diesel last night...but my "R" light never lit up. i'm assuming that when the new fuel tank was installed, they did something wrong (it worked just fine until that new tank was put in). i am now faced with the problem of just getting the car started. i had to have it towed, even after i put a gallon of diesel in it. this afternoon, i tried using the primer pump, but all i got was a bunch of diesel squirting everywhere. i read on these forums that the model of primer pump that's on my car (the white one) is notorious for this. the thing is, when i changed the fuel filters last week, i was able to prime it partially, and then get it started by cranking the engine for 5 or so seconds. today when i tried cranking it (which i did for a good 8 seconds) it kind of sputtered, the oil presssure gauge was all the way up; i guess you could say that it ran for a few seconds, because when i turned it off and took the key out, it continued to sputter for about 3 or 4 more seconds. what do you guys make of all this?
__________________
1985 300D Turbo "Eunis"

Last edited by jacrouch; 01-30-2005 at 07:20 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2005, 07:58 PM
mb123mercedes
Guest
 
Posts: n/a
Jacrouch.

Keep cranking until you hear it catching on a
few cylinders and it should run.
You can easily crank these babies for 20+ secs.
Heck, when mine('84 300td) has been sitting for
a few days in below 25* and it warms up to above
freezin, I need to crank it for 45-50 secs before it
starts to run.

Louis.

PS: Update your primer pump soon, it can leave you
stranded.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2005, 07:20 PM
jacrouch's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 195
thanks
i ordered a new primer pump and cranked the hell out of my car. the battery actually died, so i jumped it with some heavy duty cables. it took a loooong time...probably didn't help that it was just above freezing outside
__________________
1985 300D Turbo "Eunis"
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car won't start at all graf918 Tech Help 5 03-07-2004 12:17 PM
Some jerk hit my car this weekend and ran scott 98 Diesel Discussion 11 04-30-2003 10:03 AM
94 C280 cold start problems... hancheng Tech Help 4 02-26-2001 04:45 PM
'91 300E poor gas mileage and very hard start anthonyb Tech Help 3 08-01-2000 03:31 AM
I smell gas in my trunk and car (90 300 SEL) mattsuzie Tech Help 4 03-26-2000 02:19 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page