Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-13-2005, 05:57 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2
92 300D Electrical issue?

Driving along the ABS light came on. Got home turned-off car then tried to start again. With the key turned to where the glow plugs light came on, I noticed that no other warning indicator lights were on, except the ABS light. Tried to start car and battery was dead. Jump-started ok but the battery died again. Please help!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2005, 10:28 AM
Geezer
 
Join Date: Aug 2000
Location: Holland, MI
Posts: 1,316
First, welcome to MercedesShop!

Next, do come join us in the Diesel Discussion when you get a chance.

Quote:
Originally Posted by Dani1
Driving along the ABS light came on... Tried to start car and battery was dead. Jump-started ok but the battery died again... Please help!!!
Jump it again and take it to get the complete charging system checked, both battery and alternator. It could be a bad battery, a bad regulator, a bad alternator, etc. The ABS is voltage-sensitive, so if the battery goes too low the system will no longer function, hence the warning light. Sounds like you were running on very low voltage.

Check it out, and get back with us.

Best Regards,
Jim
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2005, 10:45 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Cool

Ditto! Sounds like voltage regulator OR alternator failure.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2005, 06:19 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2
Thank you!!!

I want to sincerely thank Jim H and M.B.Doc for your on-the-money troubleshooting. I replaced the alternator assembly and the problem went away. I look forward to join the Diesel discussion first chance I have. Thanks again!

Dani1
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alright-whats the true run down on W124 300D invincibility.... Carrameow Diesel Discussion 5 10-20-2004 01:11 PM
why I luv my 85 300D W123 more than my 87 300D W124 Carrameow Diesel Discussion 3 10-01-2004 09:57 PM
auto tranmission problem in 1981 300d o2pilot Diesel Discussion 2 06-15-2004 11:19 AM
300D turbo slushbox vs 300D n/a 4 speed The Warden Diesel Discussion 5 05-28-2004 12:40 AM
Electrical problems in '82 300D Dusty-NZ Diesel Discussion 3 06-14-2003 09:43 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page