Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-02-2005, 10:35 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 105
Instrument Cluster Wires

once again i've searched but could not find.
my fellow BENZ drivers i am in need of a wire diagram for my instrument cluster (1986 300SDL). over the week end i took it apart because my speedometer keep bouncing around like a rabbit. my mechanic said i may need a new speedometer ($120). anyway, i've always had instrument lighting problems. i've tried a new cluster and still my lights would do the same thing. another Benz mechanic said most likely my wires are not going to the right places. would anyone here happen to have a diagram for the colorful wires that goes to the back of the instrument cluster?

EXAMPLE:
red wire goes to #19
blue wire goes to #12

__________________
ez rider

Last edited by dmon; 08-02-2005 at 11:16 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-02-2005, 04:18 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 105
help! please
__________________
ez rider
Reply With Quote
  #3  
Old 08-02-2005, 04:23 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: California
Posts: 2,068
I'm sure you saw my other post with the wiring diagram. The wires should be the same for your car. Please elaborate on the instrument lighting problems that you're experiencing.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-02-2005, 04:24 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 20,793
Why would the wires go to the wrong places? About the most you can do is fit the big round connector incorrectly. The turn signals won't work properly if you get this connector wrong (don't ask how I know). Very obvious. If you have a problem with lighting, check the bulbs and the dimmer.

I can help you go wire by wire but that will take a while and I'm 99.9% sure you'll find everything in order. What kind of hack owned the car before you that makes you think the wires were rearranged?

Sixto
95 S420
87 300SDL
Reply With Quote
  #5  
Old 08-02-2005, 05:03 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 105
1. my left blinker arrow stays on as if it's the main light (no dash light)
2. when i want to turn right, no blinking from right arrow but the left arrow blinks (although it flashes correctly outside)
3. also i have about 3 (brake, battery, etc) sockets in my cluster without lights and no wires (visible) to place a bulb in

when i removed the cluster i notice the tach had a piece broken off so i figured the previous owner did something but did not place each wire in their correct slots. so you think the diagram you posted should work for my 1986 300sdl?

THANKS
__________________
ez rider
Reply With Quote
  #6  
Old 08-02-2005, 05:10 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by sixto
Why would the wires go to the wrong places? About the most you can do is fit the big round connector incorrectly. The turn signals won't work properly if you get this connector wrong (don't ask how I know). Very obvious. If you have a problem with lighting, check the bulbs and the dimmer.

I can help you go wire by wire but that will take a while and I'm 99.9% sure you'll find everything in order. What kind of hack owned the car before you that makes you think the wires were rearranged?

Sixto
95 S420
87 300SDL
well on another post, speedy300Dturbo has a wire diagram for W124 and hopefully it's the same as my W126 (300sdl). however, if you have the exact locations for the 126 i'll be more than happy.

thanks
__________________
ez rider
Reply With Quote
  #7  
Old 08-02-2005, 07:47 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 20,793
Hmm... my guess is that the round connector is off by a pin or two. When I made that mistake I blew the oil pressure gauge.

The warning lights under the triple gauge are wired through the board. Bulbs in twist sockets go right into the board. The warning lights under the tach are individually wired. There should be wire pairs ending in bulbs with a numbered tag to indicate which socket it goes into. I believe the warning lights you mentioned are under the triple gauge.

dmon, email me directly at tabijan@yahoo.com and I'll see what I can do for you.

Sixto
95 S420
87 300SDL

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1984 190D Instrument cluster question.... patryk Tech Help 3 07-20-2005 05:26 PM
Instrument Cluster "ABS" and "CHECK ENGINE" wires lino Tech Help 14 06-07-2005 01:52 AM
E420 Instrument Cluster Replacement Garry Lay Tech Help 4 04-01-2004 06:49 PM
Instrument Cluster Removal & Service, '74SL WCF Mercedes-Benz SL Discussion Forum 1 03-22-2004 10:51 PM
Instrument cluster wires Kodiak Tech Help 2 04-26-2001 10:02 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page