Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-15-2006, 10:09 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 8
83 300SD Blower motor

I was just looking thru the parts section and notice a AC blower motor AND heater motor for this car? I always thought there was only one blower...tells you what I know.... My car does not blow ac OR heat. Fuse is fine. What am I in for?
Thanks
Tom

Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2006, 10:23 PM
Banned
 
Join Date: May 2002
Location: Blue Point, NY
Posts: 25,396
There is only one blower. It's one in the same.

The lack of a blower can be caused by a multitide of items. It can be a fuse to the blower, the blower itself, the blower controller, the blower resistors, or the CCU.

It's bit of a task to run it all down. I struggled with it on the SD for a month.

First thing to do is to pull the passenger side kick panel and access the blower. There is a plug right in front of the blower. Disconnect the plug and apply 12V and a ground to the plug and see if the blower will run. If it runs, you have eliminated the blower from the issue. If it does not run, you need to remove the blower and replace it or clean up the bearings and see if you can get it to run.

Report back when you have made it this far.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2006, 01:51 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 8
Brian,

thanks for the tip! Due to my "life on the road" I wont get the opportunity to
look into it until after the weekend at the earliest, hope to have an update Monday evening.


Tom
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2006, 08:18 AM
Banned
 
Join Date: May 2002
Location: Blue Point, NY
Posts: 25,396
Quote:
Originally Posted by tommyyaz
Brian,

thanks for the tip! Due to my "life on the road" I wont get the opportunity to
look into it until after the weekend at the earliest, hope to have an update Monday evening.


Tom
Ohh.........I know all about that. I froze my ass off during the entire month of December because, when I did have some time, I was chasing the blower resistors and the blower controller.........because the fan would run.

Turns out that the CCU was toast.........because a non-functional auxiliary water pump took it out.

So, first step is the fan itself. Maybe you'll be more fortunate than I was.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page