Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-04-2007, 07:12 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Weird blower motor operation

Blower motor stopped working 2 weeks ago after it was warm outside. yesterday night, it was 20F out, and it worked again. Today, 50F, and doesn't work again. Already checked fuse, not it. Possible culprits?

-91 300D

Last edited by turbodeezl; 04-04-2007 at 07:43 PM. Reason: add
Reply With Quote
  #2  
Old 04-04-2007, 07:37 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 92
Blower Motor

Check your CCU and your sniffer (the thing that controls your automatics) mine was disconnected and raised the same problems. As far as the CCU goes, look at the past threads on re-soldering the unit. Resolved most of my problems but not all. Good luck
Quote:
Originally Posted by turbodeezl View Post
Blower motor stopped working 2 weeks ago after it was warm outside. yesterday night, it was 20F out, and it worked again. Today, 50F, and doesn't work again. Already checked fuse, not it. Possible culprits?
__________________
85 300CD The FryrBird MY daily driver
Reply With Quote
  #3  
Old 04-04-2007, 07:48 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Does the CCU independently control blower motor function as well? When I click on heat, the valve correctly opens, so I know that part of the CCU works.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2007, 09:28 PM
mbzkid's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 360
Brushes?
__________________
1976 BMW 2002- 100k
1995 BMW 325i 175k
1984 Mercedes Benz 300D Turbo Diesel- 270,000 mi

1981 Mercedes Benz 240D- Estimated 300,000+ mi Returned to the earth
Reply With Quote
  #5  
Old 04-04-2007, 10:03 PM
babymog's Avatar
Loose Cannon - No Balls
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northeast Indiana
Posts: 10,767
Push the defrost button, blower should come on high. On auto fan in heating mode I don't believe that the blower will come on until the engine is warm (water temp sensor).
If it works properly on high/defrost, then it is likely either the ccu or the blower speed controller "porcupine", under the blower (a ***** to R&R).
__________________

Gone to the dark side

- Jeff
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page