Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-24-2007, 06:50 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 45
diesel purge results somewhat unsatisfying..

ok so I did the purge got white smoke and I thought everything was going great.

I changed both fuel filters immediately after the purge. The only thing I can note is the the inline filter has 3 noticable air bubbles in it (I heard one is normal) - two are about 1/5" wide and the other about an 1.25".

Both the old filters were absurdly dirty.

What I was looking for was more power but I can't honestly say I really feel it. Still feels kind of sluggish. And seems I have to push the accelerator too hard to get some power.


And this may be unrelated.. but I can't understand the turbo. Sometimes its a turtle, sometimes i really feel a nice jolt. For exapmle I am going 20mph or so, if i then slam the pedal all the way down, i barely increase in speed, but after about a second or two delay, the turbo kicks in and feels pretty nice... but is it supposed to take this long?

Thanks for the help so far)

__________________
1991 350SDL (Navy Blue) - 278k
Reply With Quote
  #2  
Old 06-24-2007, 06:59 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: FL
Posts: 507
primer

Did you pump the fuel primer after installing the new prefilter...

ALso, did you fill the spin on fuel filter with diesel before installing.

I believe the turbo should take a second or two to spool up before it will deliver any additional power. So that should be normal.
__________________
85 300CD Turbo "Das Polluter" 230K sold for $3,000

98 BMW 323is
Reply With Quote
  #3  
Old 06-24-2007, 07:06 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 45
i filled the spin on filter with diesel purge as i had no clean diesel available - but that stuffs works fine No I didn't pump because I remember last time I went to my mechanic i told him I wanted to change the filters and he told me about the pump but when he went to look for it he couldnt find it and said my model didnt have one..
__________________
1991 350SDL (Navy Blue) - 278k
Reply With Quote
  #4  
Old 06-24-2007, 07:57 PM
My hood can go higher?
 
Join Date: May 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 315
Seems like dirtied fuel system isn't the culprit for your slowness so I would start looking elsewhere. Check out your accelerator linkage for any play and ensure full travel

__________________
-Dan
1983 240D AT, 163K running on VO, "The Patience Tester"
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page