Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-22-2007, 11:19 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago
Posts: 12
85 300D turn the key and nothin.

My new 85 has a lil problem, sometimes when I try to start, I turn the key and nothin happens. The guy I bought it from told me it used to happen to him every once in a while, he said it took it to the dealer and they replaced the neutral saftey switch and it never happened to him again, when I bought the car from him in Texas and drove it home, before I left he told me about this, and showed me the bypass under the hood in case it ever happenes again, the two outside screws, he said touch two screwdrivers together, (which were in the trunk), while the ignition is turned on, and it will crank the starter.

I have tried this and it dont work, it sparks and I hear a click on the top of the engine, but no starter activity. I know I can pull start with my chevy, but the Benzo is down in my underground garage, the only way out is to drive out.

The last time this happened was at the store, I went so far as to connect some heavy gague wire to those screws and club em together, still no dice. But then I just ran the shifter thru all gears up and down and back to park, and it started right up, so I was thinkin mabe they didnt replace that switch after all. But shiftin aint workin this time, arrrrrgggghhh what to do? Anyone have any ideas?

Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2007, 12:14 PM
Magoo's Avatar
Grease Collector
 
Join Date: Oct 2006
Location: Pennsylvania
Posts: 333
Sounds like your starter is toast. I just went thru the same thing a few months ago with mine. If it still doesn't start by shorting the terminal block like you describe, it's in the starter. Only other possibility is a bad ground from engine to frame.

__________________
'83 300D Turrrbo 295K miles
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page