Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-25-2007, 08:36 AM
jim messina's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 108
black foam in vents

I have a little black foam in my vents. Did a search and found out about the sensor behind the glove box. I removed it and all I found was a line that was covered with foam about a 1/2 to 3/4 of a inch long. It was in good condition. Is this the sensor? Anyone have anythought on where this stuff is coming from. Any input appreciated.

Thanks Jim
__________________
Jim Messina

1983 300 SD
2006 Silverado Z71
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2007, 10:13 AM
Bruce Kennedy's Avatar
Glutton for punishment
 
Join Date: Oct 2006
Location: Cincinnati Ohio
Posts: 230
spitting foam

The evaporater/heater box has several flaps that move and divert the air to where you want it. These flaps have foam on them to make a good seal. This foam deteriorates over time and occasionally bits of it will come through the vents when the fan is on. I have taken five evaporater/ heater boxes apart and the foam is always shot. The evaporater is also always clogged with dirt, leaves, bugs, ect. Once you replace all of the foam on the flaps and clean out the evaporater your AC will blow very strong through the center vents. On a 123 chassis It takes about two hours to remove the dash and center console and only another 45 minutes to remove the evaporater/ heater box. I'm not sure how long it takes on a 126. If you have a parts car you can remove the one on it first and have it rebuilt and ready to go.
__________________
a few mb diesels

Last edited by Bruce Kennedy; 08-25-2007 at 10:18 AM. Reason: wrong info
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2007, 10:16 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 8,314
Quote:
Originally Posted by jim messina View Post
Anyone have anythought on where this stuff is coming from. Any input appreciated.
I had the same problem for a while. A new hood pad fixed it.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2007, 12:43 PM
dmorrison's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Colleyville, Texas
Posts: 2,694
Bruce Kennedy is correct. Don't worry about it.

Dave
__________________
1970 220D, owned 1980-1990
1980 240D, owned 1990-1992
1982 300TD, owned 1992-1993
1986 300SDL, owned 1993-2004
1999 E300, owned 1999-2003
1982 300TD, 213,880mi, owned since Nov 18, 1991- Aug 4, 2010 SOLD
1988 560SL, 100,000mi, owned since 1995
1965 Mustang Fastback Mileage Unknown(My sons)
1983 240D, 176,000mi (My daughers) owned since 2004
2007 Honda Accord EX-L I4 auto, the new daily driver
1985 300D 264,000mi Son's new daily driver.(sold)
2008 Hyundai Tiberon. Daughters new car
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page