Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-27-2007, 02:04 PM
muleears's Avatar
Old MB Driver
 
Join Date: May 2006
Location: Windsor, VA
Posts: 1,435
Where are the resonance flaps on my W210?

I have read several posts on cleaning them but I am not sure where they are. They refer to the crossover pipe, but this car doesn't have a crossover like my 603.96 does. I see where the intake goes from the turbo to the intercooler, but then i'm lost. Does anyone have a pic? Any help is appreciated.

__________________

Muleears
'07 E320 Bluetec 133K my DD
'04 Jaguar XJ8 VDP, 34K
'10 Hyundai Accent 60K Grocery Getter
'02 VW Golf soon to be on the road again
'97 E300 Diesel Son's DD
'61 VERY tolerant wife

Hampton Roads, VA USA

Gone but not forgotten:
'67 250S 95K
'86 300SDL
'87 300D Turbo, 364K! R.I.P.
'98 E300 Turbodiesel, 213K
'02 S420, 164K
'01 Prius 138K
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2007, 02:37 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 3,956
Quote:
Originally Posted by muleears View Post
I have read several posts on cleaning them but I am not sure where they are. They refer to the crossover pipe, but this car doesn't have a crossover like my 603.96 does. I see where the intake goes from the turbo to the intercooler, but then i'm lost. Does anyone have a pic? Any help is appreciated.
The turbo doesn't have them, only the N/A engine. In your car, the areas of concern are the intake manifold and EGR area...those can get rather gunky.
__________________
Marty D.

2013 C300 4Matic
1984 BMW 733i
2013 Lincoln MKz
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2007, 07:09 PM
muleears's Avatar
Old MB Driver
 
Join Date: May 2006
Location: Windsor, VA
Posts: 1,435
I'm having a hesitation problem on acceleration, should I try the EGR next? Or should this be a different post altogether?
__________________

Muleears
'07 E320 Bluetec 133K my DD
'04 Jaguar XJ8 VDP, 34K
'10 Hyundai Accent 60K Grocery Getter
'02 VW Golf soon to be on the road again
'97 E300 Diesel Son's DD
'61 VERY tolerant wife

Hampton Roads, VA USA

Gone but not forgotten:
'67 250S 95K
'86 300SDL
'87 300D Turbo, 364K! R.I.P.
'98 E300 Turbodiesel, 213K
'02 S420, 164K
'01 Prius 138K
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2007, 10:11 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
I'm pretty sure you've already swapped vacuum transducers from turbo to EGR and confirmed both are working?

Have you checked that there are no exhaust/air leaks at the turbo? Next on my list would be pulling the IM/EGR assembly and making certain everything is clean (and moving freely) all the way back to the air filter.

__________________
Terry Allison
N. Calif. & Boca Chica, Panama

09' E320 Bluetec 77k (USA)
09' Hyundai Santa Fe Diesel 48k (S.A.)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page