Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-03-2007, 03:04 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Greenville,NC
Posts: 28
white smoke, head gasket? fuel problem?

Some background on the problem. I've had my '87 300sdl for almost 3 years. The PO had the head replaced. It has a "22" head. This car is my daily driver. Have had some problems, but nothing a little time or money wouldn't fix. I was on the highway running about 65 for 25 or so miles. I entered city limits and had to slow down and eventually stop at a redlight. Car started to idle very rough and act like it was going to cut off. White smoke billowing out of tailpipe. Light changed, I accelerated, car smoothed out, smoke gone. Next light, same scenerio. This continued until I got back to office. Car sat for a few hours. Trip home uneventful. Car was fine for a couple of days. Again after a trip on the highway same problem. Car was again fine after it sat for a couple of hours. Next day, out of town trip. 90 miles on freeway at 70-75. Car is great. Until I get to stalled traffic. Then rough idle, white smoke. It seems fine until I have to stop. 5 hour meeting. Car starts, runs fine until I stop. Next day car starts okay, but smoke does not stop. Got to office, stayed about an hour. Started car, white smoke until I started driving. If I have load on engine, no smoke. If I stop, smoke. Took car home and parked it. Drove other car for 3 days. Started car today. White smoke on start up that went away. Let car idle, no smoke. Took car on interstate for 10 mile drive. Returning home, stopped at light, some hesitation. Back at home, idle not bad, but white smoke. Reading here, it seems this is either a head gasket or a fuel problem. Coolant was low, but does not appear to be any in oil. Oil cap does not indicate any blowby. Cracked injector lines. #1 seems to make the car run quietier. Clacking not as loud. #2 seems to make no difference. #3 through 6 idle worsens when opened. What else do I need to do and check for, compression test?, pressurize coolant system? clean tank screen? changed in line fuel filter when this first started. Fuel did not seem to flow out of line like it did when I changed filter before. Thanks for any suggestions.
__________________
1973 VW beetle
1978 El Camino
1981 BMW 633
1982 Volvo 242 turbo
1983 BMW 633
1987 MB 300SDL
1998 Olds LSS
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page