Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-2008, 05:59 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 15
300d wiper problem

The other day I was driving my 1984 300d turbodiesel in the rain and the windshield wipers just quit on me. They haven't worked since (probably a month now). I bought the car about a year ago and the previous owner did a lot of shoddy electrical work, so I'm not sure if the wiper motor failed, or if the problem is in the wiper control switch, or something else... Is there anything I can do to start trying to diagnose where this problem is comming from? Also, related perhaps to something screwy with the wiring or maybe just a bad switch, the headlights and turn signals only work intermittently when the low beams are on, but everything is fine if the high beams are on. Hmm...is my problem just with the switch that controls all of those functions? Thanks for any help/advice!

Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2008, 06:43 PM
turbobenz's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cameron Park CA
Posts: 1,869
It sounds like it may be. Just curios, did you check the fuses? I blew a fuse for my wipers once
__________________
1981 300SD 512k OM603


Reply With Quote
  #3  
Old 01-30-2008, 07:09 PM
toomany MBZ's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: central Va
Posts: 7,820
Quote:
Originally Posted by turbobenz View Post
It sounds like it may be. Just curios, did you check the fuses? I blew a fuse for my wipers once
Agreed, #6, red 16 amp, this fuse is for the wipers and washers only, good luck.
__________________
83 SD

84 CD

Last edited by toomany MBZ; 01-30-2008 at 07:10 PM. Reason: more info
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2008, 08:29 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 15
Thanks, I'll check the fuses and get back to you. Is this the fuse box on the driver's side firewall under the hood that I should be checking?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-30-2008, 08:42 PM
turbobenz's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cameron Park CA
Posts: 1,869
yes
__________________
1981 300SD 512k OM603


Reply With Quote
  #6  
Old 01-31-2008, 06:29 AM
toomany MBZ's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: central Va
Posts: 7,820
Quote:
Originally Posted by jmh226 View Post
Thanks, I'll check the fuses and get back to you. Is this the fuse box on the driver's side firewall under the hood that I should be checking?
Check pic.
Just loosen the two hand screws.
Attached Thumbnails
300d wiper problem-next-smallest-file-004-fuse-box.jpg  

__________________
83 SD

84 CD

Last edited by toomany MBZ; 01-31-2008 at 06:30 AM. Reason: more info
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page