Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-04-2008, 11:49 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: N Ca
Posts: 143
w123 front window problem

The motor runs,i hear it,but it doesnt move the regulator.
I have pulled the motor and regulator out,now i dont know how else to proceed or how to test it even,anyone care to help?
Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2008, 12:06 AM
Diesel911's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Long Beach,CA
Posts: 28,237
I hope someone else has a better answer but I think you have already tested it. The motor turns but dose not turn the regulator; my best guess is that this indicates whatever is between the electric motor and the (and transfers the power to the ragulator) regulator is worn out.
__________________
84 300D, 82 Volvo 244Gl Diesel
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2008, 06:21 AM
t walgamuth's Avatar
dieselarchitect
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lafayette Indiana
Posts: 34,320
There are gears in there. It sounds like you have a stripped one. I have some used motors with gearbox available.

Tom W
__________________
[SIGPIC] Diesel loving autocrossing grandpa Architect. 08 Dodge 3/4 ton with Cummins & six speed; I have had about 35 benzes. I have a 39 Studebaker Coupe Express pickup in which I have had installed a 617 turbo and a five speed manual.[SIGPIC]

..I also have a 427 Cobra replica with an aluminum chassis.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-05-2008, 06:53 AM
JimFreeh's Avatar
Benz addict
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hampton Roads, Virginia
Posts: 3,316
You can put 12 volts to the two leads from the motor. The motor has a floating ground. Swap the leads to reverse direction.

Observe if the regulator moves....

Most common failures are:

1. Regulator detaches from channel on bottom of glass.
2. Gear teeth strip out, usually at the point of closure.

Jim
__________________
14 E250 BlueTEC black
94 E320 Cabriolet Emerald green
85 300TD 4 spd manual dark blue
Reply With Quote
  #5  
Old 06-05-2008, 07:12 AM
Johnson Chan's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 229
Ditto to what Jim said.

When you removed the regulator, were there any bolts missing or loose? The factory uses a little blue loctite on there. Sometimes people dont put any after stuff been replaced and the bolts work themselves loose and cause a similar problem to what your describing.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-05-2008, 11:11 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: N Ca
Posts: 143
Bolts all seem stock,im a little confused as to how to test the motor,the green/black cable seem so short,do i put them both onto the + on the batery,please explain,now that i have it out id like to learn more and maybe fix it.
Is the motor detachable from the regulator? is so can i use a motor from a driver side on a regulator for the passanger side?
Anybody have any pics?
Thanka crew im fighting here.
Got a rear driver side w124 window out of commision as well,may need the parts for that one too,looking for motors nd regulators with life in them.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page