Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-21-2008, 03:39 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4
Tachometer not working

Hi, the tachometer on my 124 250TD does not work, on turning the ignition ON it deflects and stays at 500 rpm. I tried fitting another used instrument pannel to see where the the problem lies, but it did'nt work either. where is the pickup for the tachometer, is it on the flywheel. could it be a problem with the pick or i am not quiet sure

Could some one please advice.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2008, 11:48 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ft Myers, FL
Posts: 26
Try a seach for the problem.. lots of info here.. On my 300DT it was the over voltage protection relay.

Phil
__________________
Phillip Babcock
Ft Myers Beach, Florida

2005 E-320 CDI Desert Silver
2005 E-320 CDI White
1992 300D 2.5 Turbo 2 tank WVO system - selling
1984 300TD Wagon 2 tank WVO system Sold
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2008, 01:41 AM
compress ignite's Avatar
Drone aspiring to Serfdom
 
Join Date: Feb 2004
Location: 32(degrees) North by 81(degrees) West
Posts: 5,554
Klima

The Klima relay (Behind the plastic "wall" behind the Battery) will compare the
Tachometer signal with the speed signal from the back of the Air Conditioning
Compressor...and if there is too much difference No A/C.
So...Fixing your Tach signal May give you Air Conditioning again.

The OVP relay is in the same area behind the plastic wall.It's only job is to
protect the expensive "Brain" type components (EDS[engine computer],Cruise
Control,and Air Con CCA) .It will be a silver relay with at least one 10 amp
fuse underneath a red plastic cover on top of the relay.

Looks like this:
Attached Thumbnails
Tachometer not working-screenhunter_05-sep.-22-00.41.gif  
__________________
'84 300SD sold
124.128
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2008, 01:31 PM
NY300SD's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Westchester, NY
Posts: 133
For me it was the OVP relay. Tach and a/c came back.
__________________
"Poor Krusty, he's like a black velvet painting come to life." -Lisa Simpson


1995 E300D 216k black/mushroom

1982 300SD (sold)

Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2008, 12:27 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4
I guess the A/C compresser is not orignal or the OE one, it had been changed by the previous owner.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page