Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 05-05-2009, 10:14 AM
Mercedes4-ever's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 42
Hello Peepz
where is the wastegate hose? and how can i clean it?
and i cant find the oe nummber from the pressure switch and the Overboost Protection
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 05-05-2009, 04:03 PM
OldPokey's Avatar
0-60 in 10 minutes flat
 
Join Date: Sep 2006
Location: Middletown MD
Posts: 527
__________________
1984 300TD

Reply With Quote
  #18  
Old 05-06-2009, 10:24 AM
Mercedes4-ever's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by OldPokey View Post

?????
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 05-06-2009, 11:20 AM
OldPokey's Avatar
0-60 in 10 minutes flat
 
Join Date: Sep 2006
Location: Middletown MD
Posts: 527
Peepz
__________________
1984 300TD

Reply With Quote
  #20  
Old 05-06-2009, 11:23 AM
Registered Hack
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,612
gotta get those peepz outta your pressure switch... they could choke a horse.
__________________

Reply With Quote
  #21  
Old 05-06-2009, 11:47 AM
Registered Hack
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,612
Please include the year of your car.

the wastegate hose should be the only hose on your turbo (near the front)
__________________

Reply With Quote
  #22  
Old 05-06-2009, 11:53 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: NY
Posts: 710
Could the wastegate be randomly sticking?
__________________
Ron Schroeder
'85 300 Turbo Diesel 2 tank WVO
'83 300 Turbo Diesel 2 tank WVO
Some former WVO vehicles since ~1980:
'83 Mercedes 240D
'80 Audi 4000D
'83 ISUZU Pup
'70 SAAB 99 with Kubota diesel
'76 Honda Civic with Kubota diesel
'86 Golf
Several diesel generators
All with 2 tank WVO conversion
LI NY
Reply With Quote
  #23  
Old 05-06-2009, 12:24 PM
Mercedes4-ever's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by jt20 View Post
Please include the year of your car.

the wastegate hose should be the only hose on your turbo (near the front)
1982

i have found the wastegate hose tnx
ist very rainy here in Holland i wil check it another time
__________________
Reply With Quote
  #24  
Old 05-06-2009, 02:54 PM
Actros617's Avatar
Ich fahre dieseltypen
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oklahoma
Posts: 1,103
I would check the small flex pipe (the 4 inch accrodian looking pipe) between the turbocharge outlet and the exhaust pipe, they tend to break and cause turbo lagg cause to feel sluggish, feel for any opening in that pipe careful not to cut youself....
__________________
Benz's in our garage
2008 E320 Bluetec 127k mi

Sold
1987 300SDL 200K+
1994 S320 181K mi


RIP SECTION

1995 E320 Special Edition [Rear ended]
1984 300SD [Head on collision]
Reply With Quote
  #25  
Old 05-07-2009, 04:00 AM
Mercedes4-ever's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Actros617 View Post
I would check the small flex pipe (the 4 inch accrodian looking pipe) between the turbocharge outlet and the exhaust pipe, they tend to break and cause turbo lagg cause to feel sluggish, feel for any opening in that pipe careful not to cut youself....

i have check it and its fine
thats not the problem
tnx sir
__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 05-07-2009, 10:55 AM
Registered Hack
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,612
Quote:
Originally Posted by Actros617 View Post
I would check the small flex pipe (the 4 inch accrodian looking pipe) between the turbocharge outlet and the exhaust pipe, they tend to break and cause turbo lagg cause to feel sluggish, feel for any opening in that pipe careful not to cut youself....


how does that cause lag, actros?


its post-turbo...
__________________

Reply With Quote
  #27  
Old 05-08-2009, 02:03 PM
Mercedes4-ever's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 42
I have fix the problem
The problem is the pressure switch partnummber 0045428117
i have clean it with breake cleaner and i turn it back and my car gone faster the TURBO works
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page