PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Diesel Discussion (http://www.peachparts.com/shopforum/diesel-discussion/)
-   -   Glow plug light comes on but plugs don't work... (http://www.peachparts.com/shopforum/diesel-discussion/268821-glow-plug-light-comes-but-plugs-dont-work.html)

j.bronkema 01-06-2010 04:22 PM

Glow plug light comes on but plugs don't work...
 
If anybody has any pointers on this I'd greatly appreciate it...

The dashboard glow light comes on per normal but does not turn off -plugs are not heating.
I pulled what I believe is the relay off and cleaned the contacts, checked all fuses, etc. (on my '76 300d the relay sits under a fuse bracket on the driver's side, yes?)
The car started after this, though I'm not entirely sure I really did anything.
Ran fine for an afternoon and a 20 mile drive but once again, a glow light and no start the next day.
Also, I have a frayed short ground wire on what I assume is a thermostat (2" blk cap that screws into side of block, wire goes to 1st GP)

I realize that this is all probably very elementary, but once again, I've never worked on GP's previously.
Anyone have any starter advice as how to go through the system?

kerry 01-06-2010 04:39 PM

Check your plugs. Loop plugs are OE on your car. If one goes out, they all go out. Your system also needs a ground wire. If the wire you reference is the main ground and it is not functional it would account for the system not working.


All times are GMT -4. The time now is 03:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website