Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-12-2010, 09:33 PM
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Hamburg, NY
Posts: 145
Clunk on cold start

Every time I start Serenity I feel and hear a clunk from the engine bay as soon as i turn the key, the clunk does not happen if the engine is warm when I start it. I was thinking maybe starter? Is this a sign my starter's gear is going bad? Could it be something else entirely? My motor mounts are new.
__________________
Serenity-86' 300SDL 482,000 miles (on a "14" head!)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2010, 09:35 PM
79Mercy's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Florida
Posts: 4,128
Are the motor mount bolts torqued to spec?

Do you feel the clunk in the floor?
__________________
1985 300TD Turbo Euro-wagon
1979 280CE 225,200 miles
1985 300D Turbo 264,000 miles
1976 240D 190,000 miles
1979 300TD 220,000

GONE but not forgotten
1976 300D 195,300 miles
1983 300D Turbo 175,000 miles

http://i42.photobucket.com/albums/e3...e485-1-2-1.jpg
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2010, 09:45 PM
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Hamburg, NY
Posts: 145
For the most part the clunk is felt in the floor. I have absolutely no idea what the mm bolts are supposed to be torqued to, so no.
__________________
Serenity-86' 300SDL 482,000 miles (on a "14" head!)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-12-2010, 09:50 PM
79Mercy's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Florida
Posts: 4,128
Just snug them down and you'll be fine.

Try this after the car has sat for a long time, open the hood and stand on the passenger side of the facing the motor grab the motor with both hands and pull, listen for a sound that is like what your hearing. I had the exact same issue on my 280CE. Turned out to be a cross threaded motor mount bolt, I didn't replace them, a mechanic did many years ago.
__________________
1985 300TD Turbo Euro-wagon
1979 280CE 225,200 miles
1985 300D Turbo 264,000 miles
1976 240D 190,000 miles
1979 300TD 220,000

GONE but not forgotten
1976 300D 195,300 miles
1983 300D Turbo 175,000 miles

http://i42.photobucket.com/albums/e3...e485-1-2-1.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page