Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-06-2010, 10:09 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: nashville, tn
Posts: 36
85 300DT rough idle/vibration in Park & Reverse

Noticed vibration when in Park & Reverse, but drives smooth otherwise, all the mounts seem fine....transmission?

Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2010, 10:25 AM
vstech's Avatar
DD MOD, HVAC,MCP,Mac,GMAC
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mount Holly, NC
Posts: 26,337
Seem and are, definitely have different definitions.
however, there are in addition to the mounts, shocks, with their mounts. also, the air cleaner has several mounts that are notorious for failure, also there is a drain tube below the air cleaner that will rattle a lot, and dump oil everywhere. also, the transmission has a mount, and it will allow the exhaust down pipe to hit the body...
let the hunt begin!
__________________
John HAUL AWAY, OR CRUSHED CARS!!! HELP ME keep the cars out of the crusher! A/C Thread
"as I ride with my a/c on... I have fond memories of sweaty oily saturdays and spewing R12 into the air. THANKS for all you do!

My drivers:
1987 190D 2.5Turbo
1987 190D 2.5Turbo
1987 190D 2.5-5SPEED!!!

1987 300TD
1987 300TD
1994GMC 2500 6.5Turbo truck... I had to put the ladder somewhere!
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2010, 11:11 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: nashville, tn
Posts: 36
thanks for the info

the mount beneath the air filter housing is broken, I rigged it with an L-bracket for now, will check on the drain tube, the bushing within the driveshaft support seems a little hard & loose, could this cause the shaking in park & reverse?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2010, 11:12 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 34
Yup. Check those two areas as I have had the same exact symptoms on my 82' 300TD and they were the culprits!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-08-2010, 12:28 AM
eatlead's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 26
it happened to our 300SD once...for us, it was a failed/broken "engine-shock" bottoming out on one side...check your engine shocks.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page