Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-06-2012, 08:24 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: NJ
Posts: 75
Coolant pump always on?

My question is just that. On my 84 300sd, the aux electric coolant pump is always on. Is that correct? Right now it is summer and I have the ac selected. I see no reason the coolant pump is required. It stays on even if I select to turn the climate control off.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2012, 08:39 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Clarksburg MD
Posts: 173
As far as I know that's the way it works. I unplug mine in summer but I'm sure the coolent just passes through the pump based on the way it's designed.
__________________
Mad_Matt's Current Stable:
Oil Burners:
09 Jetta TDI The highway queen @ 105k
83 300D. Sold
Gassers:
16 A4 sport line
10 Passat
83 Recaro Trans AM WS6 Bone Stock Survivor
11 Harley Ultra
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2012, 08:56 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 972
The aux pump is controlled through a relay in the push button unit. That relay is energized to the open position. There are several possible failure modes which would result in constant power to the aux pump. Do your footwell flaps operate properly? Or are they open all the time?

Last edited by qwerty; 07-06-2012 at 02:15 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2012, 01:56 PM
79Mercy's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Florida
Posts: 4,128
The ambient temp sensor must be bad as it turns the pump on, i believe anything lower than 65-70degrees it runs the pump.
__________________
1985 300TD Turbo Euro-wagon
1979 280CE 225,200 miles
1985 300D Turbo 264,000 miles
1976 240D 190,000 miles
1979 300TD 220,000

GONE but not forgotten
1976 300D 195,300 miles
1983 300D Turbo 175,000 miles

http://i42.photobucket.com/albums/e3...e485-1-2-1.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page