Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-06-2013, 09:13 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: east coast Canada
Posts: 121
95 E300D SOME SMALL ISSUES

I have had this car for a while now and it is very nice and smooth to drive ,I only have a few small issues left to deal with firstly is the front marker lights do not seem to be working,and I swapped out all the fuses for new copper ones, next the radio is not operating or even lighting up or even turn on , and lastly the outside temp display is light but nothing inside. there were a few other thingsnot working as well but when I put a new fuse in the overload protection relay they all started working. Also the cruise is not working either but I have not had a diesel that it did work in yet . thanks for any info

Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2013, 09:30 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Barrington, RI
Posts: 5,643
Usually non working cruise is due to a bad amp. Pull it (under steering column on yours, I believe) and send to forum member jamesdean for evaluation and, if necessary, rebuild.
__________________
06 E320 CDI "Benson", Platinum Blue, 180k mi, Stage 1 tune
06 E320 CDI "Rutherford", Black, 151k mi, Stage 1 tune
91 300D "Otis", Smoke Silver, 132k mi

19 Honda CR-V EX 10k mi
Thirteen other MB's owned and sold
1961 Very Tolerant Wife
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2013, 09:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: east coast Canada
Posts: 121
is that the little silver box a little larger that a packet of smokes , I have a rebuilt one from a 93 300d I will swap it and see thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2013, 09:40 PM
engatwork's Avatar
busy
 
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 12,856
That's it.
__________________
Jim
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2013, 10:23 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Barrington, RI
Posts: 5,643
Quote:
Originally Posted by COLDSTART View Post
is that the little silver box a little larger that a packet of smokes , I have a rebuilt one from a 93 300d I will swap it and see thanks
You're in luck....they use the same amp. But, the coding plugs may be different. If so, make sure you use the coding plug from the 95 amp.
__________________
06 E320 CDI "Benson", Platinum Blue, 180k mi, Stage 1 tune
06 E320 CDI "Rutherford", Black, 151k mi, Stage 1 tune
91 300D "Otis", Smoke Silver, 132k mi

19 Honda CR-V EX 10k mi
Thirteen other MB's owned and sold
1961 Very Tolerant Wife
Reply With Quote
  #6  
Old 08-07-2013, 10:26 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: east coast Canada
Posts: 121
Thanks I will give it a shot any ideas about the front marker lights not working?
Reply With Quote
  #7  
Old 08-08-2013, 06:31 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: east coast Canada
Posts: 121
got the radio working it was the 10 amp fuse in the radio itself now it is working .
Reply With Quote
  #8  
Old 08-09-2013, 06:17 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 20,806
Quote:
Originally Posted by COLDSTART View Post
Thanks I will give it a shot any ideas about the front marker lights not working?
Did you check the bulbs? Do you see a bulb warning light in the gauge cluster when you believe they should be illuminated? In US (North American?) cars, the front corners illuminate as markers and turn signals. Outside the US, they're turn signals only. It's obvious by the double filament bulb and 3-pin socket in US cars, and single filament bulb and 2-pin socket otherwise.

Sixto
87 300D

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page