Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-06-2013, 10:10 PM
dubadxx's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: cincinnati
Posts: 97
New Engine Mounts and Shocks

Had the engine mounts, transmission mount and all 4 shocks replaced today.$440 labor with my supplied parts. Uro mounts ( I know. We'll see), bilstein shocks. The 240d feels great. Vibration gone, shuts off without the engine shaking, and rides real nice. But now there's a low pitched engine noise when taking off from a stop, and the idle seems lower and there's less noise at idle. The rumble is kind of annoying. At first I thought an exhaust leak from banging the down pipe (recently replaced), but it sounds like a louder engine. There's also a drone at highway speeds. Does any of this sound familiar? Everything looks nice and tight, but do mounts have a break in period?

__________________
'82 240D automatic to manual (sold)
'84 300D (sold)
'12 MINI CooperS Coupe
'71 Triumph Stag
'76 MGB
'08 BMW 535XI wagon
'12 VW Golf TDI
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2013, 10:37 PM
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: The slums of Beverly Hills
Posts: 7,296
I should start charging myself for labor I do on my car.
__________________
November 3rd flush the turd.
January 20 lock him up.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2013, 12:21 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Location: Carolina
Posts: 1,416
Sorry to say but i think you're going to be disappointed with those cheepo depo engine mounts.
__________________
Current fleet
1992 300D "IceBerg"
1984 300D "Blues Mobile"

1978 300CD "El Toro" Gone on to be born again
Reply With Quote
  #4  
Old 08-07-2013, 01:22 AM
Zacharias's Avatar
Not so amused
 
Join Date: Apr 2010
Location: West Quebec
Posts: 4,025
Check to make sure you didn't lose an exhaust donut.

But unfortunately this sounds a bit like the SD I test drove once that had a bad mount.

My D is doing something like that now, but only in reverse. Due for mounts.
__________________


Mac
2002 e320 4matic estate│1985 300d│1980 300td
Previous: 1979 & 1982 & 1983 300sd │ 1982 240d

“Let's take a drive into the middle of nowhere with a packet of Marlboro lights and talk about our lives.” ― Joseph Heller, Catch-22
Reply With Quote
  #5  
Old 08-07-2013, 01:43 AM
ROLLGUY's Avatar
ROLLGUY
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 6,855
I heard that the 240 takes different mounts than a 300. It is possible that the rubber is harder than it is supposed to be, therefore transferring more noise/vibration through the mounts and into the chassis. It may go away as they wear in (or out, whatever the case).

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page