Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-15-2013, 11:40 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Northern Virginia
Posts: 1,074
2 bad glow plug relays in a row?

85 300td. I removed the bosch gp relay because it was not turning off which cost me an alternator. After I r&rd the alternator, I installed a used gp relay from p&p.

The p&p relay tested fine according to the diesel giant test page. GPs tested fine too. Cold engine started really rough and smoked like one or two glow plugs weren't getting juice.

I tried a second p&p gp relay which also tested fine. Cold engine smoked and bucked like one or two gps weren't working.

Just for fun, I reinstalled my original relay. Cold engine started smooth as glass with hardly any smoke, but the relay stays open, which is no good.

What the heck is going on?

__________________
2009 E320 Bluetec 117,000
1995 E300D 306,000 sold
1996 Ford Taurus LX 130,000 Sold
1985 300TD Still 225,000
2016 Ford Fusion 24,900
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2013, 11:46 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 18,355
Check to see if all plugs are getting 12 volts from the p&p relay.
__________________
1977 300d 70k--sold 08
1985 300TD 185k+
1984 307d 126k--sold 8/03
1985 409d 65k--sold 06
1984 300SD 315k--daughter's car
1979 300SD 122k--sold 2/11
1999 Fuso FG Expedition Camper
1993 GMC Sierra 6.5 TD 4x4
1982 Bluebird Wanderlodge CAT 3208--Sold 2/13
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2013, 02:32 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,740
Buy a new one! They are all still going to be 30 year old electronic items....they go bad, sorry Mercedes didn't build things with magic pixie dust from the fountain of youth....
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 09-15-2013, 11:54 PM
Zacharias's Avatar
Not so amused
 
Join Date: Apr 2010
Location: West Quebec
Posts: 4,025
Given that your alternator was killed by the relay, it may have compromised your battery as well. Check it's holding a charge.

Are all the relays the same part number? There are two possibles and based on my experience, one works much better than the other with an iffy battery.

This is just to add to what Kerry advised.

__________________


Mac
2002 e320 4matic estate│1985 300d│1980 300td
Previous: 1979 & 1982 & 1983 300sd │ 1982 240d

“Let's take a drive into the middle of nowhere with a packet of Marlboro lights and talk about our lives.” ― Joseph Heller, Catch-22
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page