Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-27-2013, 08:57 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 29
85 300 TD Wagon Electrical Troubleshoot...

Aloha All

I have an 85 300 TD wagon that is acting very electrically wierd and I thought that some of you seasoned experts might set me in the right direction to figure out what is going on.

What is happening is that most but all of the time at night- when I turn on the lights- both flashers on the dash start to flash simultaneously and the fuel and temp gauges oscillate all the way up and down. The exterior turn signals and hi/lo headlights still seem to work correctly while this is going on. This happens whether the emergency flasher switch is on or not....

I just replaced the tranny with a rebuilt and put a new (used) fuel sender unit in the tank if that might have any bearing.

Any ideas what might be going on or suggestions as to where to start looking or how to go about correcting this?

As usual, I am still looking for a good 123 mechanic who would like to come to Molokai Hawaii and stay in our B&B in exchange for showing me some things and helping me work on my wagons.



With Aloha

Levie Yamazaki-Gray
Molokai Hawaii
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2013, 09:38 PM
vstech's Avatar
DD MOD, HVAC,MCP,Mac,GMAC
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mount Holly, NC
Posts: 26,180
if you are paying for the flight both ways, I'm packing my bags tonight...
__________________
John HAUL AWAY, OR CRUSHED CARS!!! HELP ME keep the cars out of the crusher! A/C Thread
"as I ride with my a/c on... I have fond memories of sweaty oily saturdays and spewing R12 into the air. THANKS for all you do!

My drivers:
1987 190D 2.5Turbo
1987 190D 2.5Turbo
1987 190D 2.5-5SPEED!!!

1987 300TD
1987 300TD
1994GMC 2500 6.5Turbo truck... I had to put the ladder somewhere!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2013, 09:49 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: SoCal
Posts: 655
Sounds like a grounding problem to me. Did they put back the ground wire when they installed the tranny?
__________________
'85 300D Cal 280,000 miles
'07 C230 37,000 miles
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2013, 09:50 PM
Rockyriver's Avatar
1985 300TD
 
Join Date: Oct 2013
Location: Harrisburg, N.C.
Posts: 118
Just a thought.
My 85 300TD uses dual element bulbs (1157 IIRC)on the front turn/park light and
someone had placed a single element bulb in one of the sockets causing some crazy issues.
Check for the right bulbs in the sockets.
The single element bulb shorts the park and turn signal together.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page