Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-04-2014, 02:24 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 403
1983 300SD transmission problems?

I have recently noticed a couple of problems with the transmission in my 300SD. I was told that the transmission was rebuilt before I got it, and I have changed the fluid and filter a couple times in the 3.5 years I have had it. It mostly worked fine until the last few months, other than sometimes taking a long time to go into gear when it was really cold outside. Now, the first problem is that it won't go into gear at idle anymore, you have to tap the accelerator to get it to move, then it goes into gear with a thud and will start to move. It also sometimes slips on the 2-3 shift, and other times shift firmly, and this doesn't seem to depend on throttle position. Last, it doesn't always go into park when you stop and move the shifter into park, rather if its on enough slope for it to move it will roll back and make a loud banging noise until you step on the brake then it will eventually stay. Any ideas how to fix any of this?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page