Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-28-2002, 11:32 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 13
98 E300TD Check Engine

I have a 98 E300TD 43kmiles, after the last service (within 3 days) I started getting a Check Engine - Check Engine Electronics light. This tends to come on after several shorts trips in hot temperatures. When I run the car after the light comes on the turbo doesn't kick in. I let the car sit for 15 to 30 minutes and the turbo is fine. The light will go off after about 24 hours.
Any ideas what could causing this?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2002, 04:06 PM
Moderator
 
Join Date: Jul 2001
Location: Old Lyme, Connecticut
Posts: 3,596
dallasdonnie,

I had the light come on and took it to the dealer under warranty. It turned out to be the air mass flow sensor. They changed it while I waited, which was great, and the light went out. I never noticed the turbo being unavailable though. Good Luck, Jim
__________________
Own:
1986 Euro 190E 2.3-16 (291,000 miles),
1998 E300D TurboDiesel, 231,000 miles -purchased with 45,000,
1988 300E 5-speed 252,000 miles,
1983 240D 4-speed, purchased w/136,000, now with 222,000 miles.
2009 ML320CDI Bluetec, 89,000 miles

Owned:
1971 220D (250,000 miles plus, sold to father-in-law),
1975 240D (245,000 miles - died of body rot),
1991 350SD (176,560 miles, weakest Benz I have owned),
1999 C230 Sport (45,400 miles),
1982 240D (321,000 miles, put to sleep)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-28-2002, 11:55 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Location: Simpsonville, South Carolina
Posts: 77
My 1999 E300D had the same problem and same cure. Mass air Sensor. Have a great day

Paul Cleary
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2002, 05:16 PM
DTF
Guest
 
Posts: n/a
Mass Air Flow sensor here also.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2002, 10:32 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 13
Thanks, guys. Ordered it, installed it and no problem since. My air filter housing clips are broken and must be put on just right. I now ask the service station not to check. Think I'll make this one my own personal responsibility.

Thanks again,
Donnie
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page