Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-25-2003, 12:24 PM
84300DT's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mass.
Posts: 2,219
thanks to rwthomas and spo123

i would have never known how a w123 trans 'should' shift if i had not had the opportunity to drive rwt's awsome 300d

so it got me to thinking on the way back from the gtg. then all systems died (would not shut off, no door locks, no acc.. u know the drill..
it was necessary to get into the system. spo was saying essentially make sure the source is good first. I had brakes so
i figured vacuum pump good, and double checked at the pump side of the line.

something i was reading a while back suggested drill out the T fittings on the booster line - took a small drill bit and drilled out the two fitting in the middle of the line being careful not to go through the other side!.
put everything back together and voila ! - ultra smooth shifts
(quite like your car rwt) door locks,acc all working and last but certainly not least car shuts down immediately.

without this site and the people here i would have no doubt spent a lot getting this fixed by a mechanic vs. my cost = free.

thanks again guys + all the best / bob




__________________
1984 300D Turbo - 231k....totalled 11/30/07 RIP
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2003, 12:44 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Wakefield, RI
Posts: 2,145
Bob,
No need to thank me, I get satisfaction enough just knowing you got it figured out. Congratulations and enjoy! I bet you didn't even buy a vacuum gauge, did you? :-) RT
__________________
When all else fails, vote from the rooftops!
84' Mercedes Benz 300D Anthracite/black, 171K
03' Volkswagen Jetta TDI blue/black, 93K
93' Chevrolet C2500HD ExCab 6.5TD, Two-tone blue, 252K
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2003, 02:00 PM
84300DT's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mass.
Posts: 2,219
Cool rwt,

no i did not get a vaccum guage, hehe. i guess the trans had not been getting any vacuum at all for the 7.5 years i have owned the car - i just thought that was the way it was .. that is until i drove yours

i feel like i missed out a bit, duh, but on the bright side if i liked the w123 before i like it even more now !

think it just needs a bit of fine tuning with the bowden cable to make it real nice :p

__________________
1984 300D Turbo - 231k....totalled 11/30/07 RIP
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page