Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-03-2003, 11:59 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: michigan
Posts: 34
vaccum line? no start

Hi Guys simple question what color is the vaccum line that goes to the alda? was give a a car finished engine swap and foundthat car wont start but found some lines have been disconnected. just need a starting point to diagnois problem



Fixed nuetral switch so starter now turns. primed . recharging battery to try again in am

Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2003, 12:33 AM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 20,793
The line from the overboost protection switchover valve to the ALDA is an opaque white as is the line from the intake manifold to the overboost protection switchover valve. If you're talking about an MB Diesel, your starting problems have nothing to do with loose vacuum lines. MB Diesels only need vacuum to stop.

Sixto
95 S420
91 300SE
87 300SDL
83 300SD
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2003, 12:46 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: michigan
Posts: 34
Thanks sixto thats what I needed .Yes this is an MB diesel
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2003, 03:21 AM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 20,793
Since you just installed the engine, are you getting fuel to the injectors? Is IP timing correct? Got glow? Got compression? I assume it's cranking and not a problem.

Sixto
95 S420
91 300SE
87 300SDL
83 300SD
Reply With Quote
  #5  
Old 10-04-2003, 06:40 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: michigan
Posts: 34
Yes Ive got glow and fuel suspect timeimg now I may have made a major blunder when I put new engine in I put new head gasket on I just realized I have put a cam and towers from a 617950 engine on byn mistake! suspect that has retarded timeing what a goffup. Im going to post a new thread to ask the diff between cams.

Pat

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page