Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2004, 05:12 PM
rblookc
Guest
 
Posts: n/a
Angry Tail lights out!!

Just got a 85 300D Turbodiesel. While the brake, reverse and parking lamps work in the rear, the tail lights (when you're just drivin along) do not. Any suggestions? I checked the fuses. Although tired, not broken; and, it seems that the fuses are left/right as well, which means that one fuse would not control both left and right tail lights. What's going on wise ones?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2004, 05:41 PM
mb123mercedes
Guest
 
Posts: n/a
Hi Rblookc.

Inside the socket there is a metal tab that
makes contact with the bottom of the bulb,
this metal tab get bent inward over time and
the bulb is to loose.

Bent the tab back out,this way the bulb will
be more secure.
This happend to my wagon and bending them
back fixed it for me.

Louis.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2004, 05:45 PM
MB_SOOT
Guest
 
Posts: n/a
Just a hunch, but I would check to make sure that the correct bulbs are in the sockets. There are bulbs that will fit in the sockets that illuminate your rear running/brake lights that are not the correct dual-filament bulbs. This might result in them lighting only on one of the filaments, such as the brake lights like you mentioned.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2004, 08:16 PM
rblookc
Guest
 
Posts: n/a
could be ...

Just checked that out. Flaps are good. But there is only a single filament bulb in the brake light stall. Those are supposed to be dual filament? I identified the reverse and blink lights. What's the dark mini bulb for (third one in from the outside edge). Can you tell I just bought the car? Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2004, 08:52 PM
rblookc
Guest
 
Posts: n/a
checked again ...

I popped the inside and looked at 'em. definately not working. Third ones in are apparently the tail lights. I'll check bulbs and fuses again. Thanks for the tip on filament.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-15-2004, 12:27 PM
240dnewbie
Guest
 
Posts: n/a
Don't know if it is similar on yours, but mine failed because of a tiny crack in the board that holds the bulbs. Jumped around it with a wire jammed in there. Wouldn't have found it without a multi-meter.
Attached Thumbnails
Tail lights out!!-brake2.jpg  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page