Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 04-19-2004, 06:42 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 161
I need to replace the hose that goes along the passenger side of the veh. into the firewall. I t'svery obvious where the hose has failed. I will replace it them take your suggestion. I'm tired of replacing compressors yearly...
__________________
85 300TDT 456,000 orig. miles
Reply With Quote
  #17  
Old 04-19-2004, 07:41 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: So. California
Posts: 744
Based on the year of your car, expect (but have it tested) the following leaks (in addition to the hose you mention):

pressure switch, expansion valve, compressor seal and probably most of the o-rings. Definitely replace the receiver/dryer.

Have any of the compressors seized?

The hose you mentioned: Is it the thin blue one or the big fat one? The thin blue one is a hi-pressure hose going from the R/D TO the expansion valve. Its available from FASTLANE and lists for $87.00

The fat one is the expansion valve to suction side hose. It is not listed on in the FASTLANE catalog. I'd suggest you have that rebuilt rather than buy new (too much for new one). PM me and I can send you information.

Eric
__________________
84 300DT Puke Yellow. Totalled after 438,000
84 300DT Orient Red. 169,000 (actual mileage may vary)
2002 Explorer EB (wife's)
Reply With Quote
  #18  
Old 04-21-2004, 08:35 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 161
Eric, Its the fat one. The compressor was working before all the refergerant ran out. It sounded like a popcorn maker though. I failed to mention that I also lost a compressor while driving. The bolts sheared off and the compressor was hanging by the hoses. That occured at around 320k. I'm sure there are metall shavings in the line from the sounds that the compressor was making when it was working. I'm in search of a hose either from a junkyard or new. Once I install that along with the other compontents I will attempt to clean the system as you so adivised. Thanks again for the input.. PS Any further advice is greatly appreciated. PS Your right, I don't know s--- about AC systems but I'd rather fail myself than be robbed by these so called mechanics in upstate NY..
__________________
85 300TDT 456,000 orig. miles
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page