Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Regional Forums > Featured Cars

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-25-2003, 08:33 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1
Exclamation Our 1986 560 SEL needs some work

*PLEASE* PLEASE* PLEASE*!!!!

I hope some one can help me here! I am the new owner of a 1986 560 SEL and it has a couple of bugs that need to be worked out.

This gem has been parked for about 2 years, so here we go!

Can someone tell me why the heater/AC is going crazy on me? I have to jiggle the ignition key just right to get the heater/AC to work. And then when I do get it to work it goes off by itself.


Also the tranny every now and then slips.

The driver seat loves to stay in the all the way forward position and there is no way to get it to go back. I can hear the little motor running but the chair won't budge. So just to be able to drive my MBZ my hubby disconnected to drive shaft and with a drill moved the seat back. Would love to have it operating properly though!

Why doesn't the vent in the center console work? You know the one that blows air to the back seat.

I got some more Q's but will ask those later.

I do hope some one can help!

Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2003, 12:24 PM
Hatterasguy's Avatar
Zero
 
Join Date: Nov 2002
Location: Milford, CT
Posts: 19,306
Try posting in the tech. forum. Maybe the moderator could move this thread so it gets the attention it deserves.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2004, 10:33 AM
Anthony Cerami's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: South Jersey
Posts: 304
hello

MBZmom ...............
(I have to jiggle the ignition key just right to get the heater/AC to work. And then when I do get it to work it goes off by itself.)

This may be a bad ignition switch. The wires may be loose??
Do a search on the board, "ignition switch" you may find an answer. There may be a special tool to remove it.

(Also the tranny every now and then slips.)
You could try changing the fluid and filter. Be sure to drain the torque converter. I’m not sure I would use an additive. I have used a product called trans-x with very good results.
The fluid change should be sufficient.

(I can hear the little motor running but the chair won't budge …..and with a drill moved the seat back ……)
The motor works ??? and the drive cable seems OK ?????
Himmmmmmmmmmm..
Reconnect it to the motor and try to observe what happens.

(Why doesn't the vent in the center console work? You know the one that blows air to the back seat)

Maybe a vacuum servo not working. Disconnected Vacuum line??
Do a search on “center console vent”

_AC

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page