Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-19-2007, 02:36 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Question Dashboard Gremlins

I have an interesting problem with my 1988 560SL dash. The gauge needles in the instrument cluster on the left housing (fuel/temperature/oil pressure gauges) go erratic, but only in hot weather. They will also click in unison with the turn signal when I apply it. In cooler weather, the gauges work fine. I then encountered a second problem last evening: the dashboard lights dimmed completely (but didn't go completely off) with a click and kept periodically clicking back on and off intermittently. I don't know if the two problems are related. Any help/insights/clues are greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2007, 04:27 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Detroit, MI
Posts: 79
Pull the cluster and check the socket connections. If that does not help then you might want to attach a separate ground as many of our bretheren have had too.
__________________
Jim
1987 560 SL "The Beast"
1999 Jeep Cherokee Sport
2003 Nissan Altima
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2007, 08:57 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Niceville, FL
Posts: 471
Concur with the bad ground. Your problem mimics one I had a couple years back.
__________________
Don
'85 500SL (Euro) - 186,000 w/a complete restoration and engine rebuild at 154,000
'95 C280 - 174,000
Reply With Quote
  #4  
Old 07-20-2007, 08:42 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Thank you guys for the constructive suggestions. Looks like I have myself a weekend project. Any quirks or unusual difficulties to be aware of in removing steering wheel/air bag/dash?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-20-2007, 09:32 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Detroit, MI
Posts: 79
Just make sure you disconnect the battery before you take off the airbag, and don't use the steering wheel lock to lock the wheel when you loosen the allen bolt.
__________________
Jim
1987 560 SL "The Beast"
1999 Jeep Cherokee Sport
2003 Nissan Altima
Reply With Quote
  #6  
Old 07-21-2007, 01:20 AM
nobby's Avatar
Automotive Nobbiest
 
Join Date: Aug 2005
Location: Barrie, Ontario
Posts: 821
And watch the windshield if you are in need of an extended power bar.

A ground wire from the cluster to the underdash frame fixed my similar problem.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-21-2007, 01:36 AM
88Black560SL
 
Join Date: Oct 2004
Location: NC
Posts: 2,995
Try looking at this thread

http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/186967-560sl-instrument-cluster-wiring-post1494678.html?highlight=roncallo#post1494678

John Roncallo
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page