PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Mercedes-Benz SL Discussion Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/)
-   -   After a little truble shooting (http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/198236-after-little-truble-shooting.html)

Jim E 08-27-2007 04:34 PM

After a little truble shooting
 
John & Alkraut,

Thanks for the information.

I have two 580's side by side in the garage, a 87 blue SL and a 88 Red SL.
The RED 560's ACC is the "cool" problem. The BLUE 560's Acc works wonderfully. With both autos running and engines warm I found the following!!!

RED MBZ BLUE MBZ

Top and bottom hose of monovalve Top and bottom HHOT
cool to the touch

Large Ac hose and metal valve ambient Metal valve ICE COLD
cool to the touch!!

Does this mean that the RED compressor is NOT "engaged? How do I manually or electrictly engage the compressor?

Thanks again for the HELP
Jim E
560 squared

aam 08-27-2007 11:25 PM

If you want to make the compressor run
On the accumulator /drier, there two sensors one for the fans with two long wires and one with two spades , is the pressure switch is the one black in color, that's the one you want.
Disconnect the connector and short it with a wire for a few seconds
the compressor should run.
If it runs, it means you need freon.


All times are GMT -4. The time now is 07:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website