Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-10-2007, 02:11 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Spain
Posts: 3
SL 380 Auto Climate Control

I have a 1985 SL 380 with A/C problems. The compressor is new and so is the pressure switch and filter. At times the air conditioning works fine but after about 10 minutes the air cuts off and nothing comes out of the vents. If I switch to the economy setting (or any other setting) I still get nothing. After a period of time say 10 to 30 minutes the blower starts to work again.

Any suggestions would be greatly appreciated

Thanks

Ray380
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2007, 04:29 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Location: Falls Church, VA
Posts: 5,316
If you go to DEF does the fan work?
__________________
Chuck Taylor
Falls Church VA
'66 200, '66 230SL, '96 SL500. Sold: '81 380SL, '86 300E, '72 250C, '95 C220, 3 '84 280SL's '90 420SEL, '72 280SE, '73 280C, '78 280SE, '70 280SL, '77 450SL, '85 380SL, '87 560SL, '85 380SL, '72 350SL, '96 S500 Coupe
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2007, 06:00 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Milwaukee Wisconsin
Posts: 1,150
Sounds like it's icing up. Possibly drains blocked? Do a forum search as there is lots of info AC.
__________________
Resistance is Futile.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2007, 06:27 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Spain
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by ctaylor738 View Post
If you go to DEF does the fan work?
What is DEF?

The fan works works when the A/c is OK. The problem occurs when the fan goes off.

Ray
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2007, 11:17 PM
nobby's Avatar
Automotive Nobbiest
 
Join Date: Aug 2005
Location: Barrie, Ontario
Posts: 821
Quote:
Originally Posted by Ray380 View Post
What is DEF? Ray
DEFROST
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2007, 07:38 AM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Location: Falls Church, VA
Posts: 5,316
Sorry. DEF/Defrost is the button on the left. I forgot that it has the little icon on the newer push-buttons. In Defrost, you get air from the side and windshield vents and the highest fan speed.

The reason I ask, is because the fan is "hard-wired" in Defrost. If the fan does not work in this mode, then you most likely have a problem with the fan itself, or maybe the fan relay, which is right behind the glove box.

But if the fan does work in Defrost, then I would look at vacuum issues like a leak somewhere. This is because there are a couple of vacuum-actuated switches that need to be closed before the fan will come on.
__________________
Chuck Taylor
Falls Church VA
'66 200, '66 230SL, '96 SL500. Sold: '81 380SL, '86 300E, '72 250C, '95 C220, 3 '84 280SL's '90 420SEL, '72 280SE, '73 280C, '78 280SE, '70 280SL, '77 450SL, '85 380SL, '87 560SL, '85 380SL, '72 350SL, '96 S500 Coupe
Reply With Quote
  #7  
Old 10-15-2007, 07:06 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Spain
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by ctaylor738 View Post
Sorry. DEF/Defrost is the button on the left. I forgot that it has the little icon on the newer push-buttons. In Defrost, you get air from the side and windshield vents and the highest fan speed.

The reason I ask, is because the fan is "hard-wired" in Defrost. If the fan does not work in this mode, then you most likely have a problem with the fan itself, or maybe the fan relay, which is right behind the glove box.

But if the fan does work in Defrost, then I would look at vacuum issues like a leak somewhere. This is because there are a couple of vacuum-actuated switches that need to be closed before the fan will come on.
The defrost does not work when the A/C has switched itself off. Niether does the any of the other buttons or any of the fan switches.

From your description it appears that I should look at the fan or relay.

Thank you for your help.

Ray
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page