Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-13-2007, 04:40 PM
etidd's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Decatur, GA
Posts: 37
380SL Won't start

Hello, I purchased an '83 380SL last December. I noticed through the winter that I would need to turn it over for a while before it would start. Over the summer it cranked right up. But, the other day I went to start it and it just turns over and over. A few days later, it cranks right up. Today, nothing... just turns over. I pulled a plug, had the wife turn it over, and did not see a spark when I grounded the plug.

Any idea where I should start?

Eric
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2007, 07:48 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 211
I have a list.....
These cars were ment to be DRIVEN....they don't sit well and when they sit they become more tempermental.

1. Check coil.
2. Check cap & rotor
3. How old are the wires?
4. How old is the battery?
5. When you try to start does the starter always engage or do you get clicks or does nothing happen?
6. When it does start any colored smoke from back end?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2007, 08:22 PM
etidd's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Decatur, GA
Posts: 37
Thanks... here are my responses...

1. Check coil.
Is there a way to test the coil?

2. Check cap & rotor
Are these cheap enough that I should just replace them?

3. How old are the wires?
I'm not sure.

4. How old is the battery?
I'm not sure but it turns over the engine VERY well.

5. When you try to start does the starter always engage or do you get clicks or does nothing happen?
One time last weekend it did nothing. I put the car in neutral and rolled it a little, then she fired right up.

6. When it does start any colored smoke from back end?
Funny you should ask. My #8 plug fouls out every 500 miles or so... covered in oil and I blow out a ton of blue/white smoke when I first start up. I figured it was a valve stem seat or something and have been waiting for a change in finances before taking her in to get looked at.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-16-2007, 07:56 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: brisbane,Qld.Australia
Posts: 2,059
380 with no spark ? ,don't bother checking anything,Just change the ignition module .Silver alloy box on the left hand inner fender with a couple of plugs.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2007, 11:31 AM
etidd's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Decatur, GA
Posts: 37
Excellent! Thanks, I'll give it a shot and report back.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2008, 12:11 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 21
Igniton Module

Mewcmad6.3 Is there a way to check the Ignition Control Module if it id bad or not?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page