Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-02-2007, 11:23 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
ASR, Part Deux

Hi All -

Background:
94 SL500 (129.067), 190k miles.

Car acts as though it has a mind of its own. When the car is cold, it runs like a jewel. If it warms up and then is parked for between 5 and 30 minutes and restarted, it idles roughly. Then when you go to accelerate, the car seems to have a mind of its own -- the accelerator goes to full "floored" position and then lets up, then the ASR light comes on.

Took it to my friendly neighborhood MB tech. He replaced:
Coolant Sensor
Oxy Sensor
Mass Flow Sensor
Accelerator Pot
Billed me $1400 for the lot.

Car worked fine for him, but it's back to doing the same thing again - surge, ASR, "limp home", no reset after car has been turned off. Car cools down for a couple of hours, starts with no ASR light. Then the process starts all over again.

Is there a way to deactivate the ASR in the 94 129.067? If so, will the deactivation still allow for the operation of the ABS?

Is there anything else my tech could be missing that is causing the accelerator to surge and the ASR to light?

Please help!

Thanks,
BP
Reply With Quote
  #2  
Old 11-04-2007, 12:14 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Phoenix
Posts: 3,726
I would certainly start by learning how to read the fault codes and then reading them regularly. Replaced the "accelerator pot?" Would this be the potentiometer on the throttle accuator? I didn't think your car had a replaceable potentiometer, and even if it did the part has been discontinued.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2007, 12:30 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Wow -

What a shame. It's strange - I'm more than willing to admit that I'm a newbie, but you're also more than willing to admit that you will flame anyone who isn't an expert in these cars.

I'm not a tech, and obviously I'm paraphrasing. Basically, for those that can read between the lines of a newbie, the tech with the code reader replaced everything that the reader said was a problem, but the problem persists.

My question is still the same as it was when I originally posted it (for anyone who isn't going to flame me for asking a newbie question or not using the "right" terminology): Is there a way to disable the ASR on the 94 SL500, without disabling the Anti-lock or forcing it into "limp-home" mode?

Any understanding and patient replies are welcome -

BP, A NEWBIE THAT DOESN'T YET SPEAK TECHNOSPEAK
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page