Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-02-2007, 07:46 AM
Pete Geither's Avatar
Half Fast Moderator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Western Pa.
Posts: 2,417
Pulled the instrument cluster yesterday.

The temperature readout hasn't been working for a long time so I decided to see what could be done. This is on a 95 SL500, so don't know if it is specific to all 129's. Pull the lower bolster off,,, 5 screws. I then reached up to push from behind, but there was NO WAY that I had the muscle to break it loose. I then got a pry bar I had laying around,,, wrapped the end in layers of rags, and proceeded to pry very gently on the left end of the cluster. There is a round cross brace at the bottom of the dash that makes a good backstop to pry off of. Finally it started coming out until I could start wiggling it a bit and do the coat hanger trick on the right side. I had the left side out far enough to see the ridges to know where you had to hook the coat hanger on the right side. Once out, there are 4 simple push on plugs that you just pull off. Next time should be a LOT easier. BTW, I switched a bulb around and the temp readout is working now.
__________________
95 SL500 Smoke Silver, Parchment 64K
07 E350 4matic Station Wagon White 34K
02 E320 4Matic Silver/grey 80K
05 F150 Silver 44K
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-2007, 02:34 PM
Stoofpilot
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wilmington, NC
Posts: 95
I have a 96 SL500 with the same problem. I was hoping for an easier answer then pulling the instrument cluster. So I take it that there is no way to get at the plugs from under the dash without taking the cluster off.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2007, 03:46 PM
Pete Geither's Avatar
Half Fast Moderator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Western Pa.
Posts: 2,417
Quote:
Originally Posted by jdonnee View Post
I have a 96 SL500 with the same problem. I was hoping for an easier answer then pulling the instrument cluster. So I take it that there is no way to get at the plugs from under the dash without taking the cluster off.
Not no way,,, not no how.
__________________
95 SL500 Smoke Silver, Parchment 64K
07 E350 4matic Station Wagon White 34K
02 E320 4Matic Silver/grey 80K
05 F150 Silver 44K
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page