PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Mercedes-Benz SL Discussion Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/)
-   -   500sl hesitation on acceleration (http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/211605-500sl-hesitation-acceleration.html)

Robistock 01-23-2008 02:06 PM

500sl hesitation on acceleration
 
I have a 1990 500sl,and recently had new injectors installed as well as a new EHA valve.The car starts more or less ok when cold but very difficult when warm.If I press the accelerator pedal once when hot she will start better.This leads me to believe that it may be the fuel accumulator, but when accelarating from a stop position ,the car starts ,hesitates and then goes,this does not happen when the car has been running for a while.
I also have new spark plugs and the car was also serviced.
Any ideas

aam 01-24-2008 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by Robistock (Post 1740904)
I have a 1990 500sl,and recently had new injectors installed as well as a new EHA valve.The car starts more or less ok when cold but very difficult when warm.If I press the accelerator pedal once when hot she will start better.This leads me to believe that it may be the fuel accumulator, but when accelarating from a stop position ,the car starts ,hesitates and then goes,this does not happen when the car has been running for a while.
I also have new spark plugs and the car was also serviced.
Any ideas

1. Check the ign. rotors and the adapters have been upgrated to H. D.
2. 0/2 sensor for touching the drive shaft.
3. Mass module.
4. Fuel pumps. PSI. Test.
5. Temp. sensor.
Regards.
aam.

Robistock 01-28-2008 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by aam (Post 1742034)
1. Check the ign. rotors and the adapters have been upgrated to H. D.
2. 0/2 sensor for touching the drive shaft.
3. Mass module.
4. Fuel pumps. PSI. Test.
5. Temp. sensor.
Regards.
aam.

Thanks for the info,I have 2 new fuel pumps, and the way the car drives it seems a fuel problem when cold once you drive 15 miles the car is great,with no problem.
By the way what is HD
regards
robert

aam 01-31-2008 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by Robistock (Post 1745948)
Thanks for the info,I have 2 new fuel pumps, and the way the car drives it seems a fuel problem when cold once you drive 15 miles the car is great,with no problem.
By the way what is HD
regards
robert

Hi Robinstock.
Two thing come to my mind.
1. Ignition cups, rotors and adapters have been upgraded to ( Heavy duty.)
Open them up ck. for cracks. And clean, if ok.
2.The other is the temp. sensor.

PS. Didn't see the question.
Check the part number for the rotor adapters, you can't put the new to the old.
You must change the adapters.
aam.


All times are GMT -4. The time now is 08:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website