PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Mercedes-Benz SL Discussion Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/)
-   -   500sl code7 (http://www.peachparts.com/shopforum/mercedes-benz-sl-discussion-forum/265843-500sl-code7.html)

dstorey 11-20-2009 12:55 AM

500sl code7
 
I have had trouble with rough running. I checked the codes and got a code 7 on pin 8 that is knock output in EAL/AKR to CFI faulty. What do i look for? Woukd it be the wiring? I am unfamiliar withthis setup!

I can tell you that it happened suddenly and the vacuum (MPG) on the cluster is pegged to the left! Also it hardly starts and will not come off idle until it warms a bit tnd then there is a hesitation. Actl like timing is retarded.

thx

billymc38 11-22-2009 12:02 PM

rough idle problem
 
my 95 sl500 did the same thing and replacement of the coolant temp. sensor fixed problem but be very careful removing connector as the wiring insullation could have turned to powder and that might be the whole problem if the sensor does not resolve problem, can get sensor from allmercedes.com for around $28.00 ordered one day and got the next,they are in CA. I am in NC.
Good luck


All times are GMT -4. The time now is 05:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website