Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-09-2010, 09:30 AM
W210 E300TD Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Location: Houston, TX
Posts: 356
SL500 (1994) completely electrically dead

I probably should have posted my original thread in this subforum. I'd appreciate it if you'd have a look:
SL500 electrically dead (1994)

Cheers, John
__________________
'98 E300TD (W210) | Sold 6/09 with 205k and counting
'04 VW Touareg V10TDI
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2010, 10:47 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Milwaukee Wisconsin
Posts: 1,150
Batteries which get little use, even relativly new batteries, go bad. A low power wall type charger will not bring up a dead battery. If you are sure the battery is OK and you've checked the terminals for corrosion, follow the negitive lead to where it is grounded to the chassis and look for rust and corrsion there. Look on the engine block for the heavy cable which connects the block to the chassis and check for corrosion.
__________________
Resistance is Futile.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2010, 11:28 AM
W210 E300TD Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Location: Houston, TX
Posts: 356
Good suggestions, and I will check the grounding straps both places. Do you know off-hand where the engine block strap or starter strap ties to the chassis?

I really doubt the battery is bad -- it's only about a year old, and is generally kept on a Battery Tender during periods of non-use. I will admit that (thanks, Dad) the battery had been off the tender for about a month prior to this issue.

However, the charger I was using was not the tender -- it was a 10-amp charger with a 50-amp starter boost option. I've used this same unit before to bring back batteries I thought were "too far gone."

Even if the battery was shot, I would expect the interior lights to come on and the windows to function with 10A going into the electrical system. Instead, I've got nothing at all. Worrisome at best... Thanks -- will check and get back, and other ideas will also be appreciated.

Cheers, John
__________________
'98 E300TD (W210) | Sold 6/09 with 205k and counting
'04 VW Touareg V10TDI
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2010, 07:56 PM
meltedpanda's Avatar
Certified Benzaholic
 
Join Date: Mar 2003
Location: Central Ky
Posts: 6,130
I would second the bad ground
__________________
Ron
2011 Porsche Cayman - Bond,James Bond
99 E320 THE Queen Mary
62 220b - Dolly - Finally my Finny!
72 450SL, Pearl-SOLD
16 F350 6.7 Diesel -THOR
07 Lexus RX 350 - Lexi
14 38HP John Deere 3038E Tractor -Mean Green
84 300SD, Benjamin -SOLD
71 220 - W115-Libby ( my first love) -SOLD
73 280 - W114 "Organspende" Rest in Peace
81 380 SL - Rest in Peace
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page