Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2013, 09:51 PM
ewenjo's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: elkton, maryland
Posts: 98
82 380sl transmission slip

Hi
Just need some help. THe transmission seems to lag/ slip a little when starting . After running it seems okay. Just the initial cold start. When I put in reverse nothing happens unless I shift through the other positions. I checked the fluid levels and fluid and it looks fine and is filled to the proper level. Any insight would be appreciated.

Thanks

Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2013, 10:39 PM
Strife's Avatar
General Purpose Geek
 
Join Date: Apr 2004
Location: KY USA
Posts: 2,238
Quote:
Originally Posted by ewenjo View Post
Hi
Just need some help. THe transmission seems to lag/ slip a little when starting . After running it seems okay. Just the initial cold start. When I put in reverse nothing happens unless I shift through the other positions. I checked the fluid levels and fluid and it looks fine and is filled to the proper level. Any insight would be appreciated.

Thanks
This is usually the way that they fail. The reverse uses clutches only, not clutches and bands. I actually rebuilt an 82 380SL transmission and the clutchesand bands were all amazingly good EXCEPT reverse, which were 99% shot (and the thing still actually worked fine!).
__________________
86 560SL
With homebrew first gear start!
85 380SL
Daily Driver Project

http://juliepalooza.8m.com/sl/mercedes.htm
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2013, 10:50 PM
ewenjo's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: elkton, maryland
Posts: 98
Thanks Strife
Is there anything that can be done in the interim ? How long do you think this will persist until fatality. The car has only 75000 miles... I

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page