Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-19-2002, 10:15 AM
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: NH
Posts: 23
Oil Consumption

My 88 560sl has been burning oil at startup and has been for years. I use to have to add a quart every 1k to 1500 miles but now it seems like it's ever 500 miles. Could this be because the engine has been running really hot in traffic due to the weather lately we've been experiencing in the Northeast or is it something else.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2002, 10:30 AM
dpetryk's Avatar
Electrons can do anything
 
Join Date: Sep 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 1,071
You need new valve guide seals. They are relatively easy to fix. Higher operating temperatures will increase oil consumption.
__________________
I got too many cars!! Insurance eats me alive. Dave

78 Corvette Stingray - 3k
82 242 Turbo Volvo - Manual - 270k
86 300e 5 speed manual - 210k
87 420sel - 240k
89 560sl - 78k
91 420sel - 205k
91 560sel - 85k
94 GMC Suburban - 90k
97 Harley Davidson Heritage Softail - 25k
00 GMC Silverado 1 ton 30k
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page