Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-16-2002, 04:57 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11
Question 86 560sl air cond problem

I have a 86 560SL and have a few probs to troubleshoot. 1. AC only blows cold air at the full cold temp setting. Any other setting on the temp wheel and the temp goes full hot!! 2. Cruise does not work... is there a fuse to check? I looked in the panel and there is not a fuse marked Cruise,,,is it somewhere else?
__________________
Brumby
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2002, 12:47 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Austin, TX
Posts: 563
Not sure what the A/C problem might be.

The cruise control is problematic across nearly all Mercedes. Look at:

http://www.mbca.org/pages/tech/MBCA_Troubleshooting_cruise_cont.htm

It's a great article on troubleshooting your cruise control.
__________________
Mike Heath
1988 560SL Black/Palomino
1988 300SEL Black Pearl/Burgandy
1984 500SEC Anthracite Grey/Palomino
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2002, 02:06 AM
4NDELIT's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Dublin, CA
Posts: 887
hey... I have the same problem with the cruise control, and I think mine might be the vacuum servo unit. The reason I say this, is because I think my entire vacuum system is shot. The locks don't all work, I have to lock the passenger side manually, I had to disconnect the gas cap lock because it would stay locked. I am wondering how much the vacuum system would be to replace/repair. It is a minor inconvenience now, but I wish it were an easy fix.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2002, 08:06 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11
Thanks for the info. You may be right. i'll check it out. Thanks again
__________________
Brumby
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2002, 08:08 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11
Quote:
Originally posted by maheath
Not sure what the A/C problem might be.

The cruise control is problematic across nearly all Mercedes. Look at:

http://www.mbca.org/pages/tech/MBCA_Troubleshooting_cruise_cont.htm

It's a great article on troubleshooting your cruise control.
Thanks I'll check it out!
__________________
Brumby
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2002, 10:19 AM
dpetryk's Avatar
Electrons can do anything
 
Join Date: Sep 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 1,071
I would suspect bad solder joints in the AC controller. They fail due to age and vibration. They can be repaired if you know how to solder on electronic printed circuit boards. I have seen the solder joints on the temp setting control to fail more often than others.
__________________
I got too many cars!! Insurance eats me alive. Dave

78 Corvette Stingray - 3k
82 242 Turbo Volvo - Manual - 270k
86 300e 5 speed manual - 210k
87 420sel - 240k
89 560sl - 78k
91 420sel - 205k
91 560sel - 85k
94 GMC Suburban - 90k
97 Harley Davidson Heritage Softail - 25k
00 GMC Silverado 1 ton 30k
Reply With Quote
  #7  
Old 10-17-2002, 11:45 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11
Thanks Dave I'll try it.
__________________
Brumby
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page