Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-03-2003, 09:38 AM
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 15
Exhaust Sensor(?)

While cleaning the wheels on my '83 500 SL, I noticed a red wire was loose under the car. Upon inspection the wire originates at a sensor(?) located in the exhaust header pipe(the two pipes that that go down from the manifold) on the passenger side. I traced the wire into the engine compartment and it is not attached to anything. Does anyone know what this sensor and wire are supposed to be doing? The car runs great.

Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2003, 12:02 PM
Black129
Guest
 
Posts: n/a
my first reaction is that it is a O2 Sensor but I don't know if a car with that age has O2 Sensors. The O2 sensor is used for emission control
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2003, 12:38 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Liberty, Missouri USA
Posts: 124
It's the O2 sensor. Should be plugged in somewhere.

You could put a voltmeter on it and see if it's working. Once the car is warmed up, it should vary around 1V.

best,

Dave

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page