Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-07-2014, 01:21 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
BAS/ESP Light

I am the original owner of a 2001 ML320 with about 188,000 miles. A few weeks ago the BAS/ESP warning light started coming on (ETS light is still off/normal) and traction control (yellow triangle in dash) comes on when making sharp left turns.

Dealer ran diagnostics and said lateral sensor and ME (2500+ in parts and labor) both need to be replaced. I am wondering if the ME is required for the BAS/ESP to function properly? Remote key and fuel gauge stopped worked a while back and I don't care to fix those given the age of the car - I am not sure if those are affected by the ME. I just want to fix the BAS/ESP issue and I am wondering if replacing the lateral sensor will be sufficient?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2014, 02:40 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Update on the above issue. Replaced the lateral acceleration sensor and BAS/ESP light is now cured.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page