Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-17-2016, 07:37 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 46
W124 heater blower problem

Hi there I have a1987 300d I have intermittent blower moter. When it works all speeds and everything works good. I have checked the motor itself and the electronic speed controll. The blower usualy works first thing in the morning but when I shut if off in usualy will not come back on if I repeatedly hit the all the buttons itmay come back on. Usualy it will come back if I turn key on and off wile driving. But not always itsnot ignition switch I don't think because all power in fuse box always works. And doubt its the controll buttons since I have tried 2 others and it acts the same. Any body had this.
Thanks mike
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2016, 08:59 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 119
Sounds like you have a broken solder joint inside the climate control unit. I've had to fix every w124 and w201 that I've had. Just pop the bottom panel off of the climate control unit and reflow the joints for the buttons and thumb wheel. Unless you tried one that you know if fully functional, it's probable that both of the CCU's that you tried have had this problem. They all seem to.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2016, 10:17 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 46
Ccu

OK I will check that since the one I tried was just taken out of a junker I have and don't know about it for sure. Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2016, 09:00 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 724
Don't dismiss the ignition switch yet. There is a separate contact in it for the blower.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-18-2016, 09:12 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 724
Also check the fuse for the blower. They can develop a small crack and become intermittent. Early W124's had it in the fuse box but it was later moved out to a separate holder and changed to a strip type fuse. Many early ones were modified to the later version due to overheating.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-18-2016, 10:12 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Location: Rochester NY
Posts: 282
Could be the regulator, it's a pain to replace but sounds like you got down to the motor which is most of the battle.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2016, 08:38 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 46
OK thanks guys. My car had the fusein the pannel itook itout and wired up a seperate one. I took out the ccu and can't visually find anything.there is always powe and ground at the resistor terminals ifijump power to the small yellow wire the fan works. Even when the blower doesn't work when I cycle the ccu buttons I heart a relay click under the dash somewhere. But I can't find it. Mabyi should just put a potentiometer in the dash hookero the yellow wireon resistor forfan speed controll.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page