Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > General Discussions > Off-Topic Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-28-2009, 10:24 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 18,355
computer/video question

I recently bought a nifty little helmet cam for pictures while canoeing. It uploads videos fine from the camera to the computer but I'm having trouble transferring the video to a photo hosting site or to someone else. The sample video is about a minute and half long and 47MB. I've been able to upload it to TransferBigFiles.com but when I try to download it, it stops about halfway thru and gives a network error. Same when I try to upload it to Photobucket. It uploads partway and then gives a network error.
Anyone know what I'm doing wrong or what the problem might be? I'm teaching a canoeing class this weekend and I was hoping to video the students and post some footage on photobucket so students could critique their styles.
__________________
1977 300d 70k--sold 08
1985 300TD 185k+
1984 307d 126k--sold 8/03
1985 409d 65k--sold 06
1984 300SD 315k--daughter's car
1979 300SD 122k--sold 2/11
1999 Fuso FG Expedition Camper
1993 GMC Sierra 6.5 TD 4x4
1982 Bluebird Wanderlodge CAT 3208--Sold 2/13
Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2009, 11:38 AM
link's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 835

What is the specific network error?

Does the video work when played locally?

Can you view other videos from these same sites with the same computer that is experiencing the problem?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-28-2009, 12:28 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 18,355
It doesn't say what the network error is. The video works fine locally and I can play videos without a problem from other websites. The computer just seems to get tired of uploading or downloading after a while. When I upload or download small sized pictures there seems to be no problem. It seems to be the lengthy time necessary for the larger video that is causing the problem.
__________________
1977 300d 70k--sold 08
1985 300TD 185k+
1984 307d 126k--sold 8/03
1985 409d 65k--sold 06
1984 300SD 315k--daughter's car
1979 300SD 122k--sold 2/11
1999 Fuso FG Expedition Camper
1993 GMC Sierra 6.5 TD 4x4
1982 Bluebird Wanderlodge CAT 3208--Sold 2/13
Reply With Quote
  #4  
Old 05-28-2009, 03:24 PM
JollyRoger's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 48
Have you tried a different Internet connection? If not, are you using a DSL line? They are kind of known for that kind of corruption.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-28-2009, 03:44 PM
SwampYankee's Avatar
New England Hick
 
Join Date: Sep 2006
Location: CT
Posts: 1,501
It's well above my capabilities. My wife has uploaded numerous videos to YouTube and it looks to be a simple process. She uses a lot of different photo and video hosting sites depending on the purpose but for family videos she uses YouTube. Maybe easier?
__________________

1980 300TD-China Blue/Blue MBTex-2nd Owner, 107K (Alt Blau) OBK #15
'06 Chevy Tahoe Z71 (for the wife & 4 kids, current mule) '03 Honda Odyssey (son #1's ride, reluctantly) '99 GMC Suburban (255K+ miles, semi-retired mule) 21' SeaRay Seville (summer escape pod)
Reply With Quote
  #6  
Old 05-28-2009, 04:03 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 18,355
Quote:
Originally Posted by JollyRoger View Post
Have you tried a different Internet connection? If not, are you using a DSL line? They are kind of known for that kind of corruption.
I am using a DSL line (I think). I'll have to try a different connection I guess.
__________________
1977 300d 70k--sold 08
1985 300TD 185k+
1984 307d 126k--sold 8/03
1985 409d 65k--sold 06
1984 300SD 315k--daughter's car
1979 300SD 122k--sold 2/11
1999 Fuso FG Expedition Camper
1993 GMC Sierra 6.5 TD 4x4
1982 Bluebird Wanderlodge CAT 3208--Sold 2/13
Reply With Quote
  #7  
Old 05-28-2009, 05:31 PM
pawoSD's Avatar
Dieselsüchtiger
 
Join Date: Oct 2004
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 15,050
Quote:
Originally Posted by JollyRoger View Post
Have you tried a different Internet connection? If not, are you using a DSL line? They are kind of known for that kind of corruption.
Bad information alert. DSL is no different from any other connection in terms of quality. DSL is not "known" for data corruption. I use DSL and a VPN and transfer many GIGS of data both down and up every day, with 0 issues. In fact, DSL is one of the most reliable and proven internet connection types.


Sounds like the real issue might be the file format of the video (47mb for a 1.5 minute video is a bit on the huge side if uploading to a website like that)....and the upload might be getting rejected past a certain file size or time limit.

Try converting it to a smaller file format (MP4....divx....etc) and try uploading it then, the video should only be a few megs in one of those formats). I bet that will solve the issue.
__________________
-diesel is not just a fuel, its a way of life-
'15 GLK250 Bluetec 80k - mine - (OC-80,500)
'17 Metris(VITO!) - 11k - wifes (OC-17k)
'01 E320 Wagon - 159k - mine (OC-160,000)
'01 E320 - 172k - dad's (OC-171,500)
'07 E350 Wagon - 131k - dad's (OC-132,500)
'01 SL500 - 50k - dad's (OC-52,000)
'09 E350 4matic Sedan - 140k - Brothers (OC-141,500)
Reply With Quote
  #8  
Old 05-28-2009, 05:41 PM
powerpig's Avatar
In Memory of the Sam Man
 
Join Date: Feb 2006
Location: Guntersville, AL
Posts: 649
Check and see what your standby/power saving settings are. The computer could be set to go to standby after a certain period of time. Inactivity is usually measured by screen activity, not upload or download activity.
__________________
99 ML320
94 SL600
92 SL500
95 E320 Cabriolet
87 560SEC
86 300SDL Grease Car
80 380SLC Euro

13 Fiat Abarth
02 Maserati Spyder Cambiocorsa
00 BMW Z3
90 Rolls Royce Silver Spur
80 Ferrari 308 GTSI
88 Jaguar XJS12 H&E Edition
99 Land Rover Discovery
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page