Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > General Discussions > Off-Topic Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-23-2009, 10:46 PM
TheDon's Avatar
Open Discussion Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13,212
router must die

Seriously, my brand new router is giving me issues.. Slow connection, dropping me, screwing up.. Generally not working. I just got it, what last month. It hs been working just fine up until now. I cant even connect to it, and when I do its incredibly slow and fails. Every setting has not been touched since I set it up..

Right now I am running a cat5 cable to my laptop through the router.. something in the wireless spectrum is effed up..

either my stupid piece of **** router or this equally ****ty Dell
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2009, 10:57 PM
mild insomniac, maybe? :D
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 954
Quote:
Originally Posted by TheDon View Post
****ty Dell
+1
__________________
Matthew McIvor

2016 E350 4Matic Black/Black
2007 GL450 4Matic with Off-Road Pkg Silver/Black
1995 E300 Diesel White/Gray
1994 S600 Euro Black/ Black Velour
1986 560SL Blue/Blue/Gray
1986 190E Blue/Blue 93k
Reply With Quote
  #3  
Old 08-23-2009, 11:04 PM
TheDon's Avatar
Open Discussion Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13,212
im updating the drivers

which is taking like a bajillion steps... eff windows vista.

I clicked download drivers, then vista asked me if I wanted to allow to download them.. uh yeah I clicked download. Then it downloaded then asked if its ok to install them... YES!.. then it asks to make a folder to store the drivers... wtf... then it unzips and goes about installing then.. then it asks if I want to complete the download..


ok.. im officially done with windows vista.. eff this operating system


and now it asks me if I want to view the read me files... what the hell.. who reads those anymore... its 2009

Last edited by TheDon; 08-23-2009 at 11:10 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-23-2009, 11:56 PM
pawoSD's Avatar
Dieselsüchtiger
 
Join Date: Oct 2004
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 15,050
So your issues are wireless probably. Do you live in a place where everyone on the block has a wireless router beaming signals everywhere? If so, switch the channel on your router's wireless to a different channel (one other than 1, 6, or 11) as those are the most common and everyone else will be on those channels, causing signal overlap and interference. It might help, if that is the issue.

I doubt your issues are with the vista wireless controls....in my experience vista does not usually have any driver issues, especially on a PC it came installed upon.

What type of router did you get? In my opinion the "home level" ones are pretty much all junk....I stick with "Small business" or "business" class equipment. Also, if you don't need wireless, don't use it. I use a wired Netgear Firewall, and haven't had a connection issue...ever. The thing has been powered up without being touched since late May when I moved here and powered it on.

Only the higher quality wireless products work very well. Netgear does offer a wireless capable version of my unit.......though I've never used one.

Use quality stuff. You wouldn't drive a kia would you? Why not have the MB (or at least the VW) of the router/firewall world.
__________________
-diesel is not just a fuel, its a way of life-
'15 GLK250 Bluetec 80k - mine - (OC-80,500)
'17 Metris(VITO!) - 11k - wifes (OC-17k)
'01 E320 Wagon - 159k - mine (OC-160,000)
'01 E320 - 172k - dad's (OC-171,500)
'07 E350 Wagon - 131k - dad's (OC-132,500)
'01 SL500 - 50k - dad's (OC-52,000)
'09 E350 4matic Sedan - 140k - Brothers (OC-141,500)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2009, 08:58 AM
TheDon's Avatar
Open Discussion Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13,212
I like wireless since the laptop gets moved about the house. I have encryption on my network and I get at least 5-6 networks showing up in my wireless control thing.

Have never had an issue up until now.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-24-2009, 09:07 AM
tyl604's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Atlanta, GA
Posts: 3,223
My first Linksys router lasted only about six months before it started dropping the internet. I replaced it and have had no problem for over a year now. Maybe your router is just not working.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-24-2009, 09:14 AM
okyoureabeast's Avatar
Rogue T Tolerant
 
Join Date: Jul 2009
Location: North America
Posts: 1,592
5-6 Networks???

That's your problem right there! I always change the channel to 11 when I set up any wireless router. Make sure you also update the routers firmware.

If you change the default country in some routers you can unlock channels 12-14. Sure the FCC could in theory yell at you, but what is the chance of that happening?
__________________
Quote:
Originally Posted by Yak View Post
Going back to the original post: "Can you get the vac to blow instead?" No. Vacuums are low pressure so they by nature "suck" and nature abhors them.
1984 380SL
Reply With Quote
  #8  
Old 08-24-2009, 10:04 AM
TheDon's Avatar
Open Discussion Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13,212
ill have to figure out how to do that then
Reply With Quote
  #9  
Old 08-24-2009, 10:20 AM
snookwhaler's Avatar
Linesider
 
Join Date: Feb 2009
Location: Treasure Coast, FL
Posts: 1,417
Router Must Die!

We have the same problem when we are in the RV. 20 routers within a few hundred feet. Switching to a different channel made the difference.
__________________
AJ

1985 300D (SOLD)

Reply With Quote
  #10  
Old 08-24-2009, 01:58 PM
E150GT's Avatar
I'm a chicken
 
Join Date: Sep 2006
Location: SAN ANTONIO, TEXAS
Posts: 1,148
I have a belkin54g, wich blows. Gotta get a new one, one of these days,
__________________
1984 300SD Orient Red/ Palomino
1989 560SEC
2016 Mazda 6 6 speed manual
1995 Ford F-150 reg cab 4.9 5speed manual
Reply With Quote
  #11  
Old 08-24-2009, 02:01 PM
Mistress's Avatar
No crying in baseball
 
Join Date: Apr 2006
Location: Inside a vortex
Posts: 624
you were warned about the dell from hell and vista....
__________________
"It's normal for these things to empty your wallet and break your heart in the process."
2003 S430- "Yolanda"
Reply With Quote
  #12  
Old 08-24-2009, 04:48 PM
TheDon's Avatar
Open Discussion Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13,212
Quote:
Originally Posted by Mistress View Post
you were warned about the dell from hell and vista....
it was fifty fifty... and i havent had issues up until now... plus the computer downstairs which is also wireless is having issues which means the router is the issue(has to be)

im plugged directly into it right now and have no internet connection issues.. the wireless is the issue and I am trying to figure out how to change frequencies.


there, after setting the channel to another one its working, it better be.. stupid router



and now my printer is out of ink... I just had that cartridge refilled...

Last edited by TheDon; 08-24-2009 at 05:03 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page