Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > General Discussions > Off-Topic Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-01-2002, 11:26 PM
Jay Jay is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2000
Location: Breinigsville,Pa.
Posts: 299
need help with my "oil burner"

Not the MB or the TDI, but my home oil burner. About 20-30 seconds after it starts to run the flame will go out for 5-10 seconds then it will reignite. Then while it is running it sound like it is "missing". I changed the main filter and cleaned the filter in the pump. I also installed a new nozzel and cleaned the "eye". Anyone have any ideas? It is a Beckett model AFG.

__________________
Thank you, Jay
83MB 300D 241K "The silver coffin"
10 Prius lll 1K
95 MB E300D 120K Mable
02 Saab 9-5 Areo 131K
Cannondale SR500
www.thecornerstonefamily.org/
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2002, 11:33 PM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
 
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
I have heard of this problem before and I believe the problem was the ignitor gap was not correct. I have never had a house with that kind of heating system though.
Good Luck!
Adam
__________________
Current Stable:
01 ML55 AMG
92 500E (a few mods)
87 300E (lots of mods)
00 Chevy 3500HD Diesel Box Truck
68 18' Donzi Marine
06 GT i-Drive7 1.0 Mountain Bike (with GPS!)

PREVIOUSLY OWNED:83 300SD, 87 420SEL, 88 420SEL, 90 420SEL, 86 560SEL, 86 190E 2.3-16V AMG, 94 E320

Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2002, 08:26 AM
jsmith's Avatar
Ronin
 
Join Date: Aug 2001
Location: At Sea
Posts: 1,729
i have that problem right now and my maint guy says that the fuel line is dirty and needs to be "blown out". he says it is no big deal...
__________________
joE
1993 300e-2.8
- gone now <sigh>
"Do not adjust your mind, it's reality that's malfunctioning"
http://banners.wunderground.com/bann...L/Key_West.gif
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2002, 12:16 PM
Jay Jay is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2000
Location: Breinigsville,Pa.
Posts: 299
Thanks, gentlemen. Adam, I will move the electrodes closer and see if that helps.
Joe, is it the fuel line from the tank that you are talking about or the one that goes to the nozzel?
__________________
Thank you, Jay
83MB 300D 241K "The silver coffin"
10 Prius lll 1K
95 MB E300D 120K Mable
02 Saab 9-5 Areo 131K
Cannondale SR500
www.thecornerstonefamily.org/
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2002, 06:15 PM
jsmith's Avatar
Ronin
 
Join Date: Aug 2001
Location: At Sea
Posts: 1,729
from the tank before the filter. i have no idea how they "blow out the line"...
HTH
__________________
joE
1993 300e-2.8
- gone now <sigh>
"Do not adjust your mind, it's reality that's malfunctioning"
http://banners.wunderground.com/bann...L/Key_West.gif
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2002, 06:26 PM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
 
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
you could try flushing the lines with denatured alchohol,, not the pump though, it may cause adverse effects.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1998 E320 "Oil Sensor Defective" ckNSX Tech Help 1 03-11-2003 12:20 PM
What is "Oil Filter STand Gasket? - Ordering parts for 1st oil change on 88 300SE Ron Brooks Tech Help 5 08-19-2002 10:55 AM



All times are GMT -4. The time now is 02:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page